Knabbels

Frittata

Niets is zo heerlijk dan food met eitjes. Ik zou elke dag eieren eten. Een frittata is meestal vettig, hier een gezonde versie. Geïnspireerd door een receptje van Rens Kroes. Ik heb het wat aangepast en mijn eigen creatie van gemaakt.

Dit is makkelijk te maken, veel variaties mogelijk en ontzettend lekker. In mijn recept gebruikte ik ricotta kaas. De ricotta zorgt dat hij lekker licht en romig is. Een gezond hapje, boordevol eiwitten. En presenteert zo mooi in een potje met een dekseltje. Zorg ervoor dat je kleine potjes neemt die in de oven mogen. Deze frittata ook nog heerlijk is als een leftover de dag erna. Ideaal om als lunch mee te nemen naar je werk.

Frittata

Print Recipe
Serves: 10 potjes Cooking Time: 50 min

Ingredients

  • - 2 grote zoete aardappels
  • - 1 rode paprika
  • - 2 sjalotjes
  • - 150 gram champignons
  • - 5 eieren
  • - 1 teentje look (optioneel)
  • - 100 gram ricotta kaas
  • - 1 tl currypoeder
  • - 1 tl pili pili
  • - 1tl zwarte peper
  • - Handje verse oregano
  • - Snuifje zeezout en peper
  • - kokosolie om je kleine potjes mee in te vetten.

Instructions

1

Schil je zoete aardappel, en snij in fijne blokjes.

2

Leg ze op bakpapier op een bakplaat in een voorverwarmde oven op 200 graden (ongeveer 20 min), totdat ze zacht zijn.

3

Ondertussen snij je de paprika, champignons en de sjalotjes fijn, en stoof die lichtjes aan in wat kokosolie in een pan.

4

Daarna neem je een pot, doe je eieren hierin, en kluts die los. Als je zoete aardappel zacht is doe je die erbij. En ook je champignongs, sjalotjes en paprika.

5

Meng dit goed door elkaar.

6

Daarna doe je de ricottakaas en je kruiden erbij.

7

Klop alles goed tot een glad mengsel.

8

Ondertussen vet je kleine ovenpotjes/schaaltjes in met wat kokosolie.

9

Ik doe wat geitenkaas aan de onderkant (dit hoeft niet) en daarna giet ik wat van het ei mengsel erover.

10

Zorg dat het niet tot aan de boord komt, want dit rijst nog wat.

11

Verdeel over het aantal potjes dat je hebt.

12

Daarna ongeveer 20 minuten in de oven.

13

Ik werk af met een toefje geitenkaas en wat peterselie bovenaan.

Notes

Je kan dit perfect ook in een grote ovenschaal doen, maar dan moet dit langer in de oven. Je kan ze dan in kleine stukjes snijden en met een prikker serveren.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply