Gezonde baksels

Easy Vegan chocolade taartje

Wie kent deze uitspraak… ‘Chocolate makes me Happy’! Ewel dat is nu eens geen fabel… 😉  Deze taart is een ideaal dessert voor tijdens de feestdagen!

Dat ‘happy’ gevoel komt doordat als je (donkere zwarte) chocolade eet er endorfine vrijkomt. Deze stof zorgt voor een gelukkig en blij gevoel. Ook heeft pure cacao een reinigende werking op je huid en is het goed voor je bloedvaten. Iedereen denkt altijd een chocoladetaart dat kan niet gezond zijn. Maar deze is een gezondere versie, vrij van de suikers, witte bloem, eieren, melk, boter, room, … Zo kan je gerust genieten van een stukje chocolade taart! Hij is echt niet moeilijk om te maken! & in een ‘wip’ klaar 🙂 ! Als er gasten komen serveer ik er warme chocolade saus, toefje ricotta en wat frambozen bij. Mmmm!!! Dit is de basis voor een vegan chocolade taart, ik had al eens eentje gemaakt met een heerlijke topping : vegan chocolate pie met gezouten karamel/chocolade!

Easy Vegan chocolade taartje

Print Recipe
Serves: 1 Cooking Time: 45 minuten

Ingredients

  • - 250 gram speltmeel
  • - 4 el kokosolie
  • - 2 tl bakpoeder
  • - 2 tl vanille extract
  • - 80 gram kokosbloesemsuiker
  • - 2 el ongezoete appelmoes
  • - 1 el appelazijn
  • - 2 el zonnebloemolie
  • - 50 gram pure cacaopoeder
  • - 200 ml amandelmelk
  • - 6 el ahornsiroop
  • - 80 ml koude espresso
  • - Snufje zout
  • Topping: donkere pure chocolade (zuivelvrij) schilfers
  • Of je kan wat chocolade laten smelten en erover gieten.

Instructions

1

Verwarm je oven voor op 180 graden.

2

Zet een expresso en laat afkoelen.

3

Leg in je springvorm (ik gebruikte 24 cm, maar hoe kleiner, hoe hoger je taart komt) bakpapier.

4

Doe in een beslag kom of keukenmixer: de amandelmelk, appelmoes, vanille extract en appelazijn. Meng dit al goed door elkaar.

5

Laat 4 el kokosolie smelten in een kommetje in de microgolf. Voeg dit samen met de afgekoelde koffie en ahornsiroop bij het melkmengsel.

6

Voeg nu het meel, cacao en bakpoeder eraan toe.

7

Meng opnieuw.

8

Daarna mag de kokosbloesemsuiker en het zout erbij. Roer tot alle klontjes verdwenen zijn.

9

Giet het mengsel in de springvorm en zet voor 30/35 minuten in de voorverwarmde oven.

10

Daarna laat je de taart afkoelen.

11

Als afwerking rasp ik er nog wat chocolade schilfers erover.

12

En als ik de taart serveer, smelt ik nog wat chocolade 'bain-marie' en giet ik dat over een stukje taart. Ik doe er nog een toefje ricotta kaas en wat frambozen bij.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply