Dessertjes

Healthy Panna Cotta met bosbessencoulis

Een HEERLIJK & gezond dessert!Mijn man is zot van Panna cotta. Het Italiaans gerecht wat letterlijk room betekent. Het origineel recept bestaat voornamelijk uit room, suiker, gelatine en melk. Ik wilde een gezondere versie maken die plantaardig is. Dus ging ik aan de slag en probeerde wat uit.. Dit is het resultaat geworden. Ik ben alvast fan! Jullie? Een ideaal nagerecht tijdens de feesten, die niet als een ‘blok’ op je maag valt! Smakelijk!

Fijne feestdagen lieve en trouwe volgers! Feest, eet, drink, lach, knuffel maar vooral GENIET van elkaar!

Healthy Panna Cotta met bosbessencoulis

Print Recipe
Serves: 3 glaasjes Cooking Time: 20 min

Ingredients

  • - 600 kokosmelk
  • - 120 ml sojaroom (alpro)
  • - 4 el ahornsiroop
  • - 1 zakje agar agar (2 gram)
  • - 2 tl vanille extract
  • Coulis:
  • - 250 gram (diepvries)bosbessen
  • - 1/2 citroen
  • - 2 el ahornsiroop
  • - Stevia
  • - Afwerking: bosbessen, amandelschilfers en wat munt

Instructions

1

Weeg 250 gram diepvries bosbessen af en laat goed ontdooien. Doe de kokosmelk, sojaroom en de agar agar in een steelpannetje en breng aan de kook. Laat even 'pruttelen' en haal van het vuur.

2

Voeg de ahornsiroop en de vanille extract eraan toe.

3

Roer alles goed door elkaar en laat afkoelen.

4

Als het wat afgekoeld is, neem je 4 glaasjes en verdeel je het mengsel in de glazen. Zet 5 uur in de koelkast dat het mengsel goed kan opstijven.

5

Voor de topping mix je de ontdooide bosbessen in de keukenmixer (of blender) samen met 2 el ahornsiroop (of een andere zoetstof), snuifje zout, sap van 1/2 citroen tot een gladde massa. Proef!

6

Wil je het nog wat zoeter, voeg nog wat stevia eraan toe! Giet dit op de opgesteven panna cotta.

7

Werk af met wat bosbessen en amandelschilfers dat ik even rooster in mijn pan (of oven) en wat muntblaadjes.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply