Gezonde baksels

Zoete maar gezonde ‘pumpkin pie’

Dit is een Amerikaanse traditie: ‘pumpkin pie’ for thanksgiving. Als je het vier dan is dit het dessert. Normaal vol met boter en suiker, maar ik heb er mijn eigen twist aan gegeven…

Speciaal van smaak met de combinatie van de amandelbodem met de zoete pompoen vulling! Ik ben zoooo grote fan!

Heerlijk! Dit kan jou dessert zijn op kerst! 😉 Ik werk meestal af met wat kokosyoghurt, karamel of een bolletje mascarpone en wat pecan noten!!Geloof me, gewoon eens proberen!! Je kan ze ook in kleine vormpjes maken, dan heb je voor ieder 1 taartje! Leuk idee, toch?!

Zoete maar gezonde 'pumpkin pie'

Print Recipe
Serves: 1 taart

Ingredients

  • Bodem:
  • - 150 gram amandelmeel
  • - 150 gram havervlokken (mixen tot meel)
  • - 100 gram kokosolie (gesmolten)
  • - 60 gram kokosbloesemsuiker
  • - 2 el citroensap
  • - 1 tl baking soda
  • - Snuf zeezout
  • - 100 ml amandelmelk
  • Vulling:
  • - 900 gram gekookte pompoen (goed uitgelekt)
  • - 150 ml ahornsiroop
  • - 2 eieren
  • - 60 gram kokosolie (gesmolten)
  • - 3 el volkoren speltmeel
  • - 1 tl vanille aroma
  • - 1 tl kaneel
  • - 1/2 tl verse gember
  • - 1/2 tl nootmuskaat
  • - Snufje zeezout
  • - optioneel: nog wat stevia poeder (2 el)

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Maak eerst de bodem. Doe alle ingredienten in een kom en kneed alles goed door elkaar.

3

Neem een taart vorm (pecanvorm), vet deze in met wat olie en bekleed met het deeg. Goed aandrukken (ook aan de randjes).

4

Prik nu met een vork wat gaatjes in de bodem en zet voor een tiental minuten in de oven.

5

Ondertussen maak je de vulling:

6

Kluts de eieren luchtig in de keukenmachine (of met de hand).

7

Voeg daar nu de ahornsiroop, gesmolten kokosolie, vanille aroma en de kruiden eraan toe. Voeg ook 3 el speltmeel erbij.

8

Mix dit goed door elkaar.

9

Neem 900 gram gekookte pompoen (ik kook die meestal al op voorhand), en doe deze in de keukenmachine. Pureer deze of mix met je mixer tot een gladde massa.

10

Het pompoen mengsel mag ook bij de andere ingrediënten.

11

Mix een aantal minuten in de keukenmixer.

12

Schep het nu voorzichtig (met een pollepel) in de taartvorm. Zet nu in de oven voor 45 minuten.

13

Controleer af en toe hoe hij eruit ziet.

14

Laat afkoelen en zet een nachtje in de koelkast!

15

Heerlijk met wat kokosyoghurt of ricotta met honing erbij.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply