Hotspots

Hotspots: Dagje in Mechelen

Zin om de kerstsfeer op te snuiven? Een dagje te shoppen? Lekker te eten? Lang te aperitieven? Een leuke en warme stad te bezoeken? Dan is Mechelen iets voor jullie! Ik ben alvast fan! Onze jaarlijkse traditie tijdens de kerstperiode met de meisjes: shoppen & eten, eten & shoppen… 🙂

Hier onze lunch/drink/dinner adresjes die we uitgekozen hadden voor onze tweedaagse ;)…

Ontbijt:

Foom

Wij gingen er naartoe op zondag morgen! Super cozy zaakje in hartje Mechelen, naast de Romboutskathedraal.  Omdat ze 4 jaar bestaan is er héél maand december ‘Pancake Party’. Je hebt de keuze uit verschillende soorten pannenkoekjes: ‘American’, ‘havermout’, ‘pompoen-haver’ of ‘amandel’. Je kan dan kiezen uit fruitsoorten (banaan, rood fruit, appel) , toppings (speculooscrunch, choconibs, …) en sauzen (karamel, butterscotch, chocolade, …). Hemels! Je kan ook gaan voor ‘gekke’ combinaties zoals rood fruit met spek, hartige pannenkoekjes met geitenkaas of zelfs met vleesbrood. Ja, dat is voor de durvers 🙂 .

Ik ging voor de havermout pancakes met ‘lactosevrije’ karamel, speculaascrunch en banaan. Mmmmm!! Gesmuld! Het perfecte ontbijt op zondag! & dit samen met een Chai Latté, dat is genieten voor mij. Ze houden echt rekening met de verschillende ‘intoleranties’ en er is genoeg keuze als je ‘lactose intolerant’ bent, vegan, … bent! Top dus!

Dus wil je ook gaan genieten van deze Fabulous Pancakes, best je tafeltje reserveren! Vanaf januari doen ze gewoon terug hun zondagse brunch. Maar je kan er ook op andere dagen terecht om te ontbijten, lunchen, genieten van een lekkere koffie met een stuk taart of met de vriendinnen ‘high tea’ gaan doen 😉 !

Sint-Katelijnestraat 2, 2800 Mechelen

Lunch:

Gra

Super gezellige zaak, ruwe muren, prachtige toog… MET EEN FANTASTISCHE & een NET IETS ANDERE MENUKAART! I love it!! Echt! Wat kan je hier allemaal vinden? Turkse omelet, verloren brood met blauwe bessen en gezouten karamel, Komkomersalade met zoete aardappel en garnalen, shakshuka, burger met ei, worst en spek, geroosterde bloemkool, … Zalig vind ik zo een kaart, ik noem dit ‘een kaart met een hoek af’! Ik kon gewoon niet kiezen. Uiteindelijk voor de vegetarische shakshuka gegaan (ze hebben er ook ene met vlees). Het was top, smaken zaten perfect, juist genoeg pikant, goeie portie… Mmmmm! Ik ga zeker nog terug als ik in Mechelen ben! Je kan hier niet reserveren, gewoon binnen gaan en hopen op een tafeltje!

(Op zondag is er brunch.)

Bruul 1, 2800 Mechelen

Apero & Tapas:

Unwined

Heerlijke wereldse wijntjes en YUMMIEEEE tapas! Wij gingen voor het bordje tapas en de bruchetta’s, maar ze hebben nog zooooveel lekkers. Kijk gerust eens op hun menukaart. Een knus zaakje dat ideaal is om te gaan genieten van een gezellige apero met z’n tweetjes of met vrienden!

Steenweg 22 – 2800 Mechelen

Dinner:

La Boya (Marokkaans restaurant met tajines en couscous)

Hier vind je ‘Berberse specialiteiten’. Ja inderdaad!? Ik moest het woord ook eens opzoeken 🙂 De Berbers zijn de bewoners die al voor de komst van de Arabieren in Noord-Afrika leefden (Marokko, Tunesië, Libië, …). Deze keuken bestaat vaak uit tajineschotels met couscous. Lam, rund, konijn, kip, .. zijn de dominante vleessoorten dat ze serveren. In ‘La boya’ dus ook. Hier kan je genieten van heerlijke schotels vol smaken, kruiden, groenten (met of zonder vlees), … Wij namen de schotel met aubergine & kip en eentje met lam & stoofpeertjes. ZOOOO lekker! De smaken zaten perfect! We hebben onze schotel uitgelikt 😉 . Met een heerlijk Marokkaans wijntje erbij. Het was genieten. Ook zeer lieve en behulpzame bediening, er heerst enorm veel sfeer in dit restaurant. We sloten onze avond af met een typische munt thee én Marokkaanse koekjes!

Gebroeders Verhaegenstraat 16, 2800 Mechelen

 

Mechelen is niet groot, maar heeft zo veel charme. Verborgen pareltjes, leuke concept stores en echt ongelooflijk veel leuke spots om te eten en te drinken. Nog een restaurant die tot 1 van mijn favo’s behoort is Pintxos (Bar & Bistro).

Tipjes:

  • Vergeet geen Marokkaans broodje te scoren als je in ’t stad bent! Heerlijk!!
  • De Vismarkt is wat mij betreft het gezelligste, hier zitten meerdere cafeetjes!
  • Een authentieke sfeervolle markt waar je in de zijstraatjes gezellige restaurantjes vind.
  • Een must: De Sint-Romboutstoren eens beklimmen! Te voet 😉

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply