Hotspots

Portugal

Zomer 2019! Ons tripje door Portugal. Het Noorden hadden we al gedaan. Portugal had toen al ons hart veroverd. De natuur, de mensen, de rust, het stadsleven, … Nu was Zuid Portugal aan de beurt. We vlogen richting Faro en begonnen onze trip in de Algarve streek. Gewoon tijd om te genieten, lekker eten & drinken en heel veel tijd voor elkaar. Hier genieten we keer op keer het meeste van. Alles en iedereen thuis laten, en gewoon ‘just us two’. Zalig! Ik wilde kort toch onze roadtrip en de leuke restaurantjes en andere plekjes delen met jullie. Hier komen ze.. 😉

Faro

We logeerde in de unieke B&B ‘Farmhouse of the Palms’ in het dorpje São Brás de Alportel vlakbij Faro. Wat een pareltje was dit! Pure luxe en verwennerij. Frank en Veronique zijn top, zachte en lieve mensen die je een onvergetelijke vakantie willen bezorgen. Hier kom je voor de rust, mooie witte en ruime kamers met een privé terras, het fantastisch uitzicht op de vallei, het mega lekker puur ontbijt (met elke dag een verse smoothie om je dag te starten), het zalig zwembad …. Gewoon hemels! Hier kwamen we echt tot rust.

Zin in Portugese tapas? Wij gingen naar Casa Da Barreira in Sao Bras de Alportel. Klein knus restaurantje met een gezellige mini patio. Lekkere wijntjes gedronken en fantastisch lekker gegeten.

Bezoek zeker eens de stadjes: Loulé & zeker het charme stadje Tavira (Oost-Algarve). Zooo mooi en gezellig! Smalle straatjes en witte huizen waar je heerlijk kunt rondslenteren, een prachtige ‘botanische tuin’, een Romeinse brug Ponte Romana, de zoutpannen van Tavira, … . Wij ’toerden’ hier als een echte toerist met de ’tuk tuk’. Super tof om eens te doen.

Onze tweede avond in São Brás de Alportel gingen we dineren in Lagar da Mesquita. Een prachtige plek met mediterraanse keuken met een Portugese twist. We aten hier vis: zalm met een heerlijke broccolie puree en J. een witte vis in een romige paprika saus met spinazie! Als afsluiter: een zoete porto met een Portugees dessertje op basis van sinaas, vijgen en carob (een gezonde vervanger voor chocolade).

Wat je zeker moet doen als je in de Algarve bent, is Santa Luzia bezoeken. Een klein vissersdorpje, dat tot de mooiste dorpjes behoort van Portugal. Na wat slenteren langs de bootjes, moet je de lokale Polvo gaan eten. Gegrilde octopus, hemels lekker! Wij gingen naar het restaurantje Casa Do Polvo Tasquinha. Een typisch Portugees plekje dat wel gekend is door de toeristen, maar je moet gewoon naar hier komen om de verse octopus te proeven. Geloof me, je zal geen spijt hebben. Als je kan, pik hier zeker de prachtige zonsondergang mee.

Ga zeker ook eens ‘hiken’ langs de rotsen van Praia da Marinha (Lagoa Algarve)Dit strand is beroemd om zijn prachtige kliffen, een panoramisch uitzicht op de blauwe zee van Marinha.

Évora 

(UNESCO werelderfgoed )

Voor onze volgende stop gingen we richting Évora, een stad in het zuidoosten van Portugal in de regio Alentejo. We sliepen 1 nachtje in ‘The Noble House’. Een leuk boutique hotel midden in het ommuurde stadscentrum met een fantastisch uitgebreid ontbijt. In Évora vindt je historische bezienswaardigheden, prachtige gebouwen én heerlijke plekjes om te eten en te drinken. Wij gingen dineren in Xafarica, waar we genoten van een lekkere kan witte sangria en burgers. Ik natuurlijk een veggie burger 😉 .

 

Voor we naar onze guesthouse in Ericeira gingen, bezochten we nog het bekende sprookjesachtige Sintra. We maakten een wandeling door de smalle straatjes en bezochten het Palácio en de Quinta da Regaleira. Daarna gingen we te voet naar de bergtop waar het meest romantische paleis van Portugal staat, het Palácio da Pena. Doe goeie schoenen aan, want ik was op mijn slippers en het is een prachtige ‘hiking tocht’ naar boven. Voor 5 euro keerden we terug met de ’tuk tuk’ naar beneden. Een prachtige dag.

Ericeira

Ericeira wordt gezien als de surfhoofdstad van Portugal. Het is een mooi, gezellig vissersdorpje dat vooral bij  surfers bekend is en ligt vlakbij Lissabon. We sliepen 7 nachten in Olà Onda Guesthoude Ericeira. Bij Darcie & Jasper. Een aanrader als je in Ericeira wilt verblijven. Een prachtige guesthouse, die qua stijl helemaal mijn ding is. Hun stijl? Scandinavisch, Portugees en surf elementen in een jasje gestopt! 1 woord: Top. Dicht bij het strand, super lekkere restaurantjes en bars. Een plekje waar je je echt ’thuis’ voelt. Wij sliepen in de prachtige kamer ‘Vista’ met een eigen terrasje en een machtig uitzicht. Jasper en Darcie stonden elke morgen klaar om ons een heerlijk ontbijt te serveren, altijd met een lach, tijd om een praatje te maken, ons tips te geven over al hun hotspots! Want hier zijn er echt pareltjes om super lekker te gaan eten.. En als een echt ‘foodlover’ hebben wij dit dan ook uitgebreid gedaan 🙂

Onze hotspots Ericeira to eat:

 • Mar das Latas, Wine & Food. Hier hebben we zowel een tapas avondje gehouden als gaan dineren in hun restaurant. Twee zaakjes naast elkaar met zicht op de oceaan. In de tapasbar hebben ze de heerlijkste olijven, bruchetta’s, wijntjes, cocktails, … In het restaurant aten we een risotto van rode biet en een lekker stukje vis. En sloten de avond af met een heerlijk dessert met karamel.
 • Adega bar: super toffe donkere surf bar waar ze ook simpele maar lekker tapas serveren. Aanrader hier: de gegrilde chorizo (staat letterlijk in brand op de tafel).
 • Cucina 37, Italian food. Super gezellig en lekker gegeten. Heerlijke Portugese en Italiaanse wijntjes.
 • The Mill, heerlijke koffie, ontbijt & lunch. De beste Matcha Chai latté.
 • Sunset Bamboo Bar, cocktails en food met een Mexican Twist. Wij aten hier de yummie nacho’s en groenten met guacamole en een rode bieten hummus, wrap met kip & quesadila’s en heerlijke salades.
 • Nalu Bowls, pal aan het strand met zicht op zee, kan je hier genieten van een overheerlijk ontbijt, lekkere verse sapjes of smoothies, lunch, nacho’s met guacamole, …
 • Restaurant ‘A Panela’: een typisch Portugees restaurantje waar je kan genieten van gegrilde verse vis die ter plaatste buiten wordt bereid door een knoddig opaatje! Prijs/qualiteit top!! Hier hebben wij twee keren gegeten op hun voorterrasje!

Onze plekjes die wij bezocht hebben:

 • Belém, al wandelend langs de bekende rivier de Taag hebben wij de Torre de Belém bezocht. Hier moet je ook een heerlijke Pastéis De Belém eten. Dit gebakje van bladerdeeg & crème brulée, bestrooid met kaneel is een traditioneel gebakje hier in Portugal. Je kan ze over héél Portugal krijgen, maar hier in de Confeitaria de Belém maken ze sinds 1837 de beroemde gebakjes. Dit is officieel de enige bakkerij die deze lekkernijen, Pastéis de Belém mag noemen. In de rest van Portugal heten ze Pastéis de Nata. Ook heb je hier zicht op de prachtige brug De Ponte 25 de Abril (je waant je even in San Francisco want deze brug lijkt erg op de Golden Gate Bridge). Hier heb je een geweldig uitzicht over Belém.
 • LX Factory, Een oude fabrieksterrein aan de rand van Lissabon. Eigenlijk een ‘ministad’ op zich vol restaurantjes, shops, architecteur, mode, cultuur, street-art, design, … Noem maar op. Koop hier lokale producten, proef van heerlijke cocktails, of smul in de hippe eettentjes. Op zondag is er hier ook een super leuke markt. Hier is er altijd wel wat te beleven.
 • Cascais, super leuk dorpje waar je kan genieten aan het strand. Tipje hier: ga eten in de House of wonders. Een vegetarisch/vegan restaurant met een mega coole rooftop!
 • Nazaré, een vissersdorp aan de Costa de Prata. Een typisch Portugees dorpje aan de zee met veel souvenirwinkels, veel toerisme maar toch met hun eigen tradities. Hier moet je eens een dagje naar toe gaan. Bezoek zeker ook het wereldberoemde surfersstrand van Nazaré, Praia do Norte. Wandel vanaf Sitio naar het fort met de rode vuurtoren, daar zie je Praia do Norte. Deze plek staat bekend om de spectaculaire golven die tot 30 meter hoog kunnen zijn, vooral in de winter.
 • Peniche,
  Ook een vissersdorpje die ook bekend staat als ‘surfspot’. To do hier: Rijst met zeevruchten eten (Arroz de marisco’ of de gegrilde sardines proeven. Mmmmm!!! Als je terug keert richting Ericeira, stop dan zeker eens in Praia de Santa Cruz, in surfhouse Noah. Een hippe beachbar op het strand, waar je ook ’s avonds binnen kunt dineren.
 • Óbidos, een kleurrijk mooi middeleeuws stadje! Op slag verliefd. Dit pittoresk stadje ligt hoog op een heuvel. Het is volledig ommuurd. De witte huisjes zijn traditioneel en hebben allemaal blauwe of gele accenten, mooie balkons met veel bloemen. Prachtig! Wel zeer toeristisch en de prijzen liggen hier wel iets hoger dan het doorsnee Portugal qua eten en drinken. Maar dit dorpje moet je gezien hebben!

En vergeet natuurlijk niet te surfen. Wij volgende les bij de Surfriders & Co. Dit moet je gedaan hebben als je naar hier komt! Een zalige ervaring!

Lissabon City

We hadden Lissabon al eens bezocht 4 jaar geleden, maar we wilden absoluut onze reis hier afsluiten. Even nog het levendige stadsgevoel. We logeerden in ‘Feels like home Rossio Prime Suites’, bij het bekende Rossio plein. Een perfecte ligging.

Bairro Alto, vond ik zoveel jaren geleden de max. Maar met ouder te worden vond ik dat nu wel iets minder. Veel van die typische ‘uitgaanscafé’s’ met liters bier en Mojito’s. Natuurlijk hebben we daar wel eens onze avond afgesloten met 1 liter Mojito 🙂 .. Maar de buurt die mij het meeste bij gebleven is, was Principe Real. By far DE leukste wijk in Lissabon voor het moment. Hippe restaurantjes, boetiekjes, bars, … En niet vol toeristen. Op zaterdag een super leuk marktje met lokale kraampjes in Praça Principe Real.
Ik kocht er de lekkerste vijgen en medjoul dadels.

Enkele places to visit!

 • Rooftop Park, een cocktail bar met een mega uitzicht!! Boven op een parkeergarage vind je deze bar. Je moet goed zoeken want het wordt niet aangegeven waar het net is. Ik vond het wel wat prijzig, en wat druk. Maar je moet hier eens geweest zijn om het fantastische view eens te zien 😉 .
 • De dievenmarkt Feira Da Ladra in de oude wijk Alfama op dinsdag en zaterdag. Je vindt er antiek, meubels, kleding, munten, oude boeken, … Het is zeker een bezoekje waard. DOEN!!
 • Pavilhao Chinês Bar. Hier moet je eens geweest zijn voor hun uitgebreide cocktail kaart en hun interieur. Ik verklap niets meer, gewoon doen! Het is een ervaring op zich!
 • Chérie Paloma: leuk plekje om te ontbijten, lunchen of dineren.
 • Lost in: Restaurant en bar. Wij sloten hier onze avond af met een sangria en een biertje met een prachtig zicht over Lissabon. Hiervoor kom je!
 • Time out Market: een drukke foodhall, moet je eens gezien hebben.
 • Drink: Ginja of Ginjinha, een beroemde Portugese kersenlikeur.
 • Neem ook eens de oversteek (in Cais do Sodré) met de ferry naar de andere kant van de Taag, Cacilhas. Wandel langs het water, geniet van de mooie street-art & graffiti. 1 van de eerste dingen die je zal tegen komen als je wandelt richting de lift (kan je gratis nemen en heb je en machtig uitzicht over Lissabon) en het restaurantje Ponto Final, is een oud gebouw waar enkele mensen super toffe plaats hebben van gemaakt. Je kan hier een homemade ice tea of limonade drinken, sippen van een lokaal biertje of een taco eten. Ook draait er hier een dj super chille muziek en kan je hier ook vintage kledij kopen.
 • We zijn ook eens een dagje naar het strand geweest in de stad Costa Da Caparica. Een badplaats die populair is bij de locals van Lissabon. Om bij dit strand te komen steek je de brug Ponte 25 Abril over, want het ligt aan de andere kant van de Taag. Een mooi breed en uitgestrekt strand. Elk deel van het strand heeft een eigen naam, wij gingen naar Praia da Morena. Deze lag dicht bij de duinen. Ideaal om onze auto te parkeren, en ons te ploffen in het zand. Zalig in de zon.
 • Maar de absolute topper van onze 3 dagen Lissabon was toch gaan eten in Estrela Da Bica. Een charme restaurantje, niet groot maar met overheerlijke Portugese tapas. Sharing food, I love it! Hier werd ik echt omver geblazen door allerlei smaken. 1 woord TOP!! Best wel reserveren als je een tafeltje wil bemachtigen.
 • Neem ook eens het bekende tram N28 (eens de echte toerist uithangen). Hij neemt je mee door de populaire wijken van Lissabon. Het beste is vroeg in de ochtend gaan, want hoe later je gaat kunnen er lange wachtrijen staan. Wij stapten af bij de Jardim Da Estrela. Een prachtige tuin waar je eens gezellig kan doorwandelen. Keer terug richting stad via de straten: Rua Poço dos Negros & Rua Poiais de S. Bento. Hier vind je leuke winkeltjes.
 • Bezoek Embaixada, een prachtig gebouw met lokale concept winkeltjes.
 • De laatste avond gingen we eten in The Decadente. Een mega hip restaurant die het allemaal heeft: leuk terras, heerlijke keuken, zelfgemaakte cocktails, … Dit plekje heeft een leuke stijl & prachtig interieur. Bij dit restaurant heb je de super mooie hostel The Independente.

 

Zo dit was onze reis ‘kort’ samen gevat 😉

Een zalige twee weken vol nieuwe ontdekkingen, genieten van elkaar, het eten, de views, … Maar vooral van het land!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply