Diner/ Lunch

Carpaccio van rode biet met ananas en kip

Rode bietjes zijn zeer gezond, fris en zoet. Ze hebben een typerende aardse smaak. Daarom is het belangrijk om deze superfood groente te combineren met andere heerlijke gezonde ingrediënten.

Rode bieten bevatten veel antioxidanten, helpen de cholesterol verlagen en zijn een goede bron van vitamine A en C. Ook bevatten ze betaïne. Dit beschermt tegen hart- en vaatziekten en helpt je spijsvertering.

Bron: ecobioliving.eu

Ik koop vaak voorgekookte rode bieten (vacuüm verpakt) in de supermarkt. Maar je kan ze perfect zelf maken (schillen, beetgaar koken, stoven of in de oven roosteren). Je kan bietjes ook rauw geraspt eten in je slaatje. Dit is een heerlijk gerechtje voor een zomerse avond op het terras met een lekker glaasje rode wijn. Geloof me, je zal genieten.

Tip: Gebruik een fles goede olijfolie. Investeer in een duurdere fles kwalitatieve olie. Besprenkel met wat druppeltjes, en dat is meer dan genoeg. Je zal het verschil zeker proeven. Werk af met wat grof zeezout. Heerlijk!

Carpaccio van rode biet met ananas en kip

Print Recipe
Serves: 1 Cooking Time: 20 min

Ingredients

  • - 2 bolletjes rode biet (gekookt)
  • - 1 kipfilet
  • - 1 tomaat
  • - 5 blaadjes munt
  • - 1 klein handje koriander
  • - 2 schijfjes verse ananas
  • - 1/2 paprika
  • - 1 el kippenkruiden
  • - 1 el Provençaalse kruiden
  • Afwerking:
  • - 1 el kokosschilfers
  • - Snuifje grof zeezout
  • - 1 partje limoen
  • - 1 el olijfolie
  • - Peper en zout
  • - Yoghurtdressing: 1 potje (125 gram magere witte yoghurt), 1 el zaadjes mosterd, peper, zout, 1 el currykruiden (alles goed mengen door elkaar)

Instructions

1

Snij de rode biet met een dunschiller in fijne carpaccio. Dresseer aan de buitenkant van je bord.

2

Snij twee schijfjes van de verse ananas, haal het middelste eruit en kruid wat met Provençaalse kruiden.

3

Neem een rode paprika, snij in twee en haal de pitjes eruit. Gebruik de ene helft en snij in fijne reepjes.

4

Grill die nu samen met de ananas in een grill pan. Bak aan beide kanten.

5

Haal ze uit de pan, en leg ze op het bord.

6

Snij de kip in reepjes, en bak in dezelfde grillpan. Kruid met Provençaalse kruiden en kippenkruiden.

7

De tomaat snij je in kleine blokjes (haal de pitjes eruit).

8

Dresseer dit nu samen met de kip bovenop de ananas en de carpaccio van rode biet.

9

Werk af met koriander, munt (grof gesneden), olijfolie, kokosschilfers, peper, grof zeezout en als het laatste met de yoghurtdressing.

10

Besprenkel met een beetje limoensap, en leg een partje op de kip.

Notes

Carpaccio van rode biet gaat ook fantastisch goed samen met geitenkaas en walnoten!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply