Knabbels/ Lunch

Quiche van spelt met chorizo en geitenkaas

QUICHE met chorizo en geitenkaas, en een SPELT/BOEKWEIT korstje.. De bodem is zelfgemaakt, iedereen onder jullie kan dit! Receptje lees je hier.

Een quiche wordt normaal gemaakt met bladerdeeg. Dit bevat veel koolhydraten, ik probeerde een variant met spelt/boekweitmeel. En die is SUPER goed gelukt. Lekker krokant van smaak. Chorizo is van oorsprong een Spaanse worstsoort die kruidig van smaak is. Misschien iets minder gezond, maar we gebruiken niet veel én als lunch of hapje kan dit perfect. Het leuke aan een quiche is dat je alles kan samen gooien wat jij lekker vindt, wat eieren en ricotta kaas (als gezonde vervanger van room) erbij. Oven in, en klaar. Maar maak zeker eens deze variant, want de smaken gaan zo goed samen.

Extra: serveer een stukje van deze heerlijke hartige taart met wat rucola sla. Deze notensla gaat hier super goed bij.

Quiche van spelt met chorizo en geitenkaas

Print Recipe
Serves: 1 quiche Cooking Time: 1 uur 10 min

Ingredients

  • Bodem (springvorm van 28 cm):
  • - 250 gram speltmeel
  • - 50 gram boekweitmeel
  • - 1 ei
  • - Snuifje zout
  • - 1 el olijfolie
  • - 3 el koud water
  • - 150 gram kokosolie (gesmolten)
  • Vulling van de taart:
  • - 2 prei stengels
  • - 150 gram ricotta kaas
  • - Peper en zout
  • - 1 el rozemarijn kruiden
  • - 1 el Italiaanse kruiden
  • - 5 eieren
  • - 100 gram chorizo
  • - 1 tomaat
  • - 40 gram walnoten (grof gesneden)
  • - 80 gram geitenkaas (topping)
  • - 1 klein handje verse oregano blaadjes (topping)

Instructions

1

Doe het speltmeel, boekweitmeel, het ei en het water in een kom, en mix dit tot een glad beslag. Je moet een stevig deeg hebben, het mag niet te droog zijn. Anders voeg je er nog wat water aan toe. Laat het deeg even rusten in een handdoek in de koelkast. Ongeveer 20 min.

2

Ondertussen maak je de vulling. Meng de eieren met de ricotta kaas, peper, zout, rozemarijn, italiaanse kruiden in een kom. Klop dit goed los.

3

Snij je tomaat in fijne blokjes.

4

Snij de prei in kleine stukjes, en stoof deze in wat olijfolie. Zet dit even aan de kant. Bak ook je chorizo kort aan, en laat het vet uitlekken op wat keukenpapier.

5

Ondertussen haal je het deeg uit de koelkast. Rol dit uit met een deegroller op een effen vlak (strooi eerst wat speltmeel op het vlak zodanig dat je deeg er niet aan plakt).

6

Vet je spring vorm in met wat olijfolie en strooi er ook wat meel over.

7

Leg het uitgerolde deeg over je springvorm, druk goed aan in de hoekjes. Het deeg dat over de randjes van je vorm komt mag weg. Prik met een vork gaatjes in de bodem.

8

Verdeel nu je prei, chorizo en tomatenblokjes over het deeg. Snij je walnoten grof, en die mogen hier ook bij. Giet hier over je ei/ricotta mengsel, kruid nog wat bij met wat peper. Werk af met wat verkruimelde geitenkaas en wat verse oregano.

9

Deze quiche mag nu voor 35 min in een voorverwarmde oven op 200 graden.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply