Diner/ Lunch

Rode bieten wrap met kippengehakt & een pittige salsa

Jullie weten ik ben grote fan van Albert Heijn! Ik zou zo graag een winkel hebben die wat dichterbij gelegen is… Gewoon je deur uitlopen en ‘hup I’m in foodheaven’ 😉

Vorige week moest ik met een vriendin naar Runnerslab om nieuwe loopschoenen. Dus HET ideale moment om dit te combineren met de ‘Albert’ 🙂 in Gent. Waarom ik zo een fan ben? Die Nederlanders zijn zo voor op vlak van gezonde voeding, speciale ingredienten, … Ik denk maar aan een overload aan vegetarische burgers, falafels, … Wraps van groenten. Voorverpakte bloemkool/broccoli rijst, ruime keuze aan gezonde bars, speciale groenten (die je bij ons moeilijk vindt: boerenkool, spaghetti pompoen, …), kokosyoghurt, kruiden, verschillende granola’s, spelt pitta broodjes, kokosbrood, … En zo kan ik nog even blijven doorgaan 🙂 . Wat ik altijd mee neem zijn deze ‘rode bieten wraps’. Gemakkelijk om mee te nemen naar je werk of om een snelle lunch of diner klaar te maken. En ze zijn ook super lekker. Ze bevatten dan ook minder koolhydraten omdat ze grotendeels bestaat uit groenten. Probeer dit recept eens uit met kippengehakt, gegrilde butternut en een pittige salsa. Heerlijk! Als je niet bij de ‘Albert’ geraakt kan je perfect ook volkoren wraps gebruiken. Ik eet deze wrap zowel warm als koud. Dus neem hem gerust in je lunchbox mee naar het werk!

Rode bieten wrap met kippengehakt

Print Recipe
Serves: 1 Cooking Time: 15 min

Ingredients

  • - 6 plakjes butternut (ik snij dit in ronde schijfjes en gril die zo in de oven)
  • - 150 gram kippengehakt
  • - 2 rode bieten wraps (Albert Heijn) Dit kan je ook perfect met andere wraps doen
  • - 6 kerstomaten
  • - 1/2 avocado
  • - 1 el karpertjes
  • - 1 tl mosterd
  • - 1 el olijfolie
  • - 1 el appelazijn
  • - 1 handje rucola sla
  • - 6 sneetjes komkommer
  • - Peper en zeezout
  • - 1 pijp ajuintje

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 190 graden.

2

Snij 6 schijfjes van de butternut (doe de schil eraf, maar dit hoeft niet), leg op wat bakpapier en kruid met peper, zeezout en eventueel wat Provençaalse kruiden.

3

Zet 15 min in de oven.

4

Voor de salsa: snij de kerstomaatjes en schijfjes komkommer in fijne stukjes. Haal het vrucht vlees uit de halve avocado en doe deze bij de tomaten en komkommers. Meng deze drie ingrediënten goed door elkaar.

5

Snij nu een pijp ajuin in fijne ringetjes en samen met de karpertjes mag dit bij het mengsel.

6

Kruid met peper, zeezout, 1 tl mosterd, 1 el olijfolie en 1 el appelazijn.

7

Meng alles goed door elkaar. Laat even staan.

8

Bak je kippengehakt in olijfolie of kokosolie.

9

Daarna warm je de wrap even op in de oven of microgolf (meestal staat er op de bijsluiter hoe je het beste doet).

10

Daarna kan je dresseren:

11

Neem een wrap, vul deze met kippengehakt, rucola sla, salsa en schijfjes pompoen.

12

Toevouwen en smullen!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply