Lunch

Soepje met butternut & hazelnoot

Hoi! Hier ben ik weer. Twee weekjes verlof genomen, ook van mijn blog 🙂 Vooral gefeest, gekookt en genoten van tijd met vrienden en familie. Na al die feestdagen vol overload aan eten en drank, is het tijd om terug wat gezonder te gaan leven. Vooral wat lichter.. Want na al die ‘bladerdeeg hapjes, voorgerechten, hoofdgerechten, desserts, koekjes bij de koffie, ijstaart, apero’s, wijntjes, jenevers, … 🙂 is het voor mij nu wel genoeg. 2 kilo in 2 weken 🙂 Dus tijd om terug in actie te schieten (ook voor mij is het niet gemakkelijk, en vliegen de kilo’s er snel aan hoor als ik niet oplet).

Deze maaltijd soep is heerlijk, vol vitaminen en geeft je een verzadigd gevoel. De combinatie pompoen en hazelnoot leerde ik kennen door Steffi Vertriest. ‘Een Healthy foodie’ die je waarschijnlijk wel kent van de ‘De gezonde goesting’ op Njam Tv. Zij noemt het ‘SALOEP’, geen salade en niet zomaar een soep. Deze soep bevat zoveel: proteïnen, vitaminen, vezels, mineralen, … Perfect voor jou gezonde start! Ik neem hem als lunch of als avondmaal. Want die kilo’s moeten er terug af! 😉

Soepje met butternut & hazelnoot

Print Recipe
Serves: 4 kommetjes Cooking Time: 40 min

Ingredients

  • - 1 butternut
  • - 1 pastinaak
  • - 2 stengels selder
  • - 2 uien
  • - 1 bouillonblokje
  • - 500 ml water
  • - Peper en zout
  • - 2 el kurkuma
  • - 1 tl nootmuskaat
  • - 50 gram hazelnoten
  • Afwerking:
  • - Paar blaadjes verse bladspinazie
  • - 1 handje hazelnoten
  • - 50 gram kikkererwten
  • - 1/2 venkel
  • - 1 zoete appel.
  • - 4 el yoghurt
  • - Peper, zout, oregano, olijfolie

Instructions

1

Schil de butternut, snij samen met de pastinaak, selder en de uien in stukken.

2

Stoof de uien samen met de hazelnoten in een grote pot. Voeg nu de butternut, pastinaak en selder eraan toe. Laat dit een aantal minuten stoven.

3

Daarna doe je er 500 ml water bij, 1 groenten bouillon blokje, peper, zout en kurkuma.

4

Laat de soep een 20 tal minuten zachtjes koken.

5

Terwijl je soep aan het koken is, neem een bakplaat. Leg hier bakpapier op. Neem 50 gram kikkererwten, spoel ze af met lauw water en leg deze op de bakplaat.

6

Snij de venkel in lange reepjes en leg deze erbij. Neem een appel, snij deze in partjes. Deze mag ook bij de kikkererwten en de venkel.

7

Giet erover wat olijfolie en kruid met peper, zout en wat oregano. Zet deze nu in een voorverwarmde oven op 200 graden. 15 a 20 minuten totdat deze een lichtbruine kleur krijgen.

8

Als de butternut zacht is, mix de soep glad. Kruid bij met peper, zout en nootmuskaat.

9

Neem een paar kommetjes en verdeel de soep.

10

Werk af met 1 lepeltje yoghurt, kikkererwten, zoete appel, hazelnoten (grof gehakt), gesneden bladspinazie en paar reepjes venkel.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply