Diner

Groenteschotel met geitenkaas

Dit is één van mijn favoriete lunch gerechten. Super simpel, heel erg lekker, vol van smaak en ik heb niet direct terug honger!

 

Geroosterde groenten en geitenkaas! Top combinatie, al zeg ik het zelf. Ik gebruikte hier nu butternut, courgette en zoete aardappel. Maar je kan hier allerlei soorten groenten roosteren in de oven en combineren met geitenkaas.

Gewoon wat groenten snijden, de oven in, geitenkaas erop en klaar! Tijd om lekker te genieten! Serveer er gerust een groene salade bij. Ik eet dit gerecht als het direct uit de oven komt of ik neem het koud mee naar mijn werk als lunch! Even lekker!

Groenteschotel met geitenkaas

Print Recipe
Serves: 4 personen

Ingredients

  • - 4 grote zoete aardappelen
  • - 3 grote handjes spinazie
  • - 2 courgettes
  • - 250 gram kikkererwten (uitgelekt)
  • - 1/2 butternut
  • - 1 rode ui
  • - 1 teentje look
  • - 300 gram geitenkaas
  • - 1 lente ui (afwerking)
  • - 1 handje cashews geroosterd (afwerking, maar dit hoeft niet)
  • - 1 tl Ras el Hanout
  • - Peper, zout, Provencaalse kruiden
  • - Olijfolie

Instructions

1

Schil de zoete aardappel en snij samen met de courgette 2/3 in blokjes.

2

1/3 van de courgettes en zoete aardappel mogen in dunne schijfjes. Dit mag je even aan de kant zetten.

3

Snij een halve butternut in blokjes (zonder de schil).

4

Hak de rode ui fijn, spoel de kikkererwten met lauw water en laat uitlekken.

5

Meng nu de blokjes butternut, zoete aardappel, courgette en de uitgelekte kikkererwten met wat olijfolie, peper, zout, 1 teentje uitgeperste look, rode ui en 1 tl ras el hanout (kruid). Doe dit nu op een bakplaat.

6

Zet 25 minuten in een voorverwarmde oven op 190 graden.

7

Ondertussen stoof je 3 handjes spinazie in een steelpannetje met wat olijfolie, peper en zout.

8

Neem nu een ovenschaal, doe hierin de helft van de gegrilde groenten mengsel, verdeel nu de geitenkaas erover. Daarna mag de spinazie erover.

9

Daarop leg je de schijfjes zoete aardappel en courgette.

10

Kruid met peper, zout en Provençaalse kruiden. Besprenkel nog met wat olijfolie en een handje grof gehakte cashewnoten.

11

Dit mag nog eens 15/20 minuten in de oven totdat de zoete aardappel zacht is.

12

Werk af met wat gesneden lente ui.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply