Gezonde baksels/ Ontbijt

Walnoten carrot cake

Deze worteltaart is luchtig en smeuïg. Als losse cake al perfect, maar in combinatie met de cream cheese frosting wordt het echt een feest.

Ik ben zeker geen grote ‘bakster’. Maar ik hou er wel van. Ook om te zoeken naar gezondere versies die ook lekker zijn. Die geslaagd zijn qua smaak.

Deze Walnoten Carrot cake met Low fat cheese frosting is daar zo eentje van. Simpel receptje, je hebt niet veel ingrediënten nodig, snel klaar & zooooo YUMMM!

Walnoten carrot cake

Print Recipe
Serves: 1 Cooking Time: 35 min

Ingredients

  • -100 gr walnoten
  • - 100 gr wortel
  • - 2 eieren
  • - Stevia (als je het iets zoeter wil)
  • - 1 el honing
  • - 1 tl bakingsoda
  • - Snuf zout
  • Topping
  • - 250 gr magere kwark
  • - 1 tl agar agar (ofwel 2 gelatine blaadjes)
  • - 100 ml amandelmelk
  • - Stevia
  • - 1 tl vanille aroma
  • - Rasp van 1 limoen
  • Fruit naar keuze om af te werken

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een bakvorm (ik gebruikte een kleinere deze keer, 20 cm) in of bekleed met bakpapier.

2

Rasp de wortelen en maal deze fijn in je keukenmixer.

3

Ook 100 gram walnoten mogen in je mixer en maal tot meel.

4

Scheid nu je eieren: eigeel en eiwit apart. Klop de eiwitten op tot het eiwit een stevige mousse is. Zet even apart.

5

Meng nu de walnoten, wortel, eigeel, 1 el honing, bakingsoda, stevia en snuf zout.

6

Spatel alles door elkaar. Als laatste mag het opgeklopte eiwit door het beslag.

7

Meng alles voorzichtig onder elkaar. Niet te lang, je mag gerust nog wat schuim zien.

8

Wie fan is van kaneel, doe er gerust wat kaneel bij!

9

Doe nu het beslag in de bakvorm, strijk het mooi glad en zet 30 minuten in de voorverwarmde oven.

10

Als hij een mooie bruine kleur heeft, haal je hem uit de oven een laat je hem in de vorm afkoelen.

11

Ondertussen maak je de topping: doe in een steelplannetje 100 ml amandelmelk en 1 tl agar agar. Laat even opwarmen en roer goed.

12

Daarna neem je een kommetje: doe je er 250 gram kwark in, het agar agar mengsel mag er er ook bij. Meng alles goed door elkaar. Voeg hier nu 1 tl vanille aroma en lepeltje stevia eraan toe (voor die zoete smaak).

13

Als de cake afgekoeld is, smeer je de topping erop. Werk af met rasp van limoen en lekker fruit.

Notes

Wil je een iets grotere taart, doe dan alles maal 2!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply