Gezonde baksels/ Knabbels/ Lunch

Homemade spelt crackers

Speltcrackers zijn super populair. Je vindt ze nu overal.. Maar waarom niet eens zelf bakken? Dit receptje is super simpel, en hiermee maak je de heerlijkste speltcrackers met zadenmix. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig. Welke zaden je erin doet, is héél persoonlijk. Ik gebruikte sesamzaad, pompoenpitten, zonnebloempitten en lijnzaad. Ze zijn perfect als tussendoortje, je kan ze eten als lunch met wat gezond beleg of gebruiken als dipkoekje. Echt een grote aanrader: Krokant, gezond én superlekker! Ik eet ze graag met hummus of een avocado dip! Smullen maaaaaar!!!!

Homemade spelt crackers

Print Recipe
Serves: 25 kleine crackers Cooking Time: 35 min

Ingredients

  • - 300 gram speltmeel
  • - 170 ml water
  • - 10 gram zeezout
  • - 2 el olijfolie
  • - Zadenmengsel:
  • 60 gram zonnebloempitten
  • 60 gram pompoenpitten
  • 20 gram sesamzaad
  • 25 gram lijnzaad

Instructions

1

Rooster eerst de zaden op 150 graden, ongeveer een 15 tal minuten: pompoenpitten, zonnebloempitten, sesamzaad, lijnzaad. Als ze klaar zijn, haal je het zadenmengsel eruit, en laat afkoelen.

2

Maak ondertussen je deeg: meng je speltmeel, olijfolie, water, zeezout, en de helft van je zadenmengsel in een kom. Kneed dit tot een soepel deeg. Maak er een bal van, en leg op een bakplaat met bakpapier. Rol dit met een deegrol uit, en smeer in met wat water. Strooi de andere helft van het zadenmengsel er overheen. Druk dit stevig aan, dat ze in het deeg kleven.

3

Je mag al het deeg in stukjes snijden, zoals jij zelf wil. Prik er nog wat gaatjes in met een vork. Ik strooi er nog klein beetje zeezout op.

4

Bak de crackers 5 a 10 minuten op 240 graden. Zet daarna de temperatuur lager op 200 graden. Bak de crackers nog 15 minuten tot ze goudbruin zijn. Laat ze daarna afkoelen. De crackers zijn goed als ze kraken.

Notes

Bewaar ze in een gesloten doos/bokaal. Zijn jouw crackers wat taai? Tip: bakken op HOGE temperatuur.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply