Dessertjes/ Gezonde baksels

Wortel Snack Balletjes

Wat eet ik als snack? Waar koop ik mijn tussendoortjes? Vaak eet ik een proteïne reep of koekjes dat ik koop online op body en fit. Of ik neem een lekker kommetje havermout of yoghurt met fruit. Maar ik maak ook vaak mijn tussendoortjes zelf: bananenbrood, bananenijs, muffins, speltcrackers, carrotcake, … Vandaag deel ik iets NIEUWS: Wortel snack balletjes! Ik had al eens balletjes gemaakt met pindakaas, maar deze zijn ook fantastisch lekker. Deze balletjes zijn echt gezond en een lekkere snack. Ze zijn zo snel klaar.. Dit is één van mijn favoriete tussendoortjes. Een gezond én zoete snack (zonder suiker!!) , ideaal toch!

Smakelijk en geniet!

Wortel Snack Balletjes

Print Recipe
Serves: 12 balletjes Cooking Time: 10 min

Ingredients

  • - 2 el walnoten
  • - 5 zachte dadels
  • - 70 gram geraspte wortels
  • - 6 el havermout
  • - 2 el agave siroop
  • - 2 tl kaneel
  • - 1 tl proteine vanille poeder (of vanille aroma)
  • - Snuifje zout
  • - 4 el kokosrasp (om de balletjes erdoor te halen)

Instructions

1

Super simpel: Mix alle ingredienten door je keukenmixer tot een massa. Is het te nat? Voeg nog wat havermout bij. Maar bij mij was dit goed.

2

Neem een kom doe je beslag erin, en begin nu kleine balletjes te maken. In een klein schaaltje doe je de kokosrasp. Haal de balletjes erdoor, bedek goed met de kokosrasp.

3

Zet ze even in de koelkast en serveer dan in een mooi schaaltje.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply