Deze couscous is ‘herfstproof’ door de groenten die ik gebruikte. Heerlijk op een koude, winderige herfstdag. Kan je perfect warm als koud eten!
Herfst in het land als op je bord. Wil je nog meer herfstgroenten erin? Doen! Ik denk maar aan pastinaak, aardpeer, … In deze schotel kan je alles mixen & matchen! Smakelijk!
Een vegetarische topper!
Geniet!
Herfst couscous
Print RecipeIngredients
- - 150 gram volkoren couscous
- - Olijfolie
- - 1 pakje feta
- - 2 handjes rozijnen
- - 1 courgette
- - 150 gram spruiten
- - 300 gram butternut
- - 1 appel
- - 200 gram gele biet
- - 1 oranje paprika
- - 200 gram bloemkool
- - 1 handje bosbessen
- - 1 groenten bouillon blokje
- - Peper, zout, Provençaalse kruiden, paprikakruiden, currypoeder
- - 1 handje cashewnoten
- - 1 handje pompoenpitten
- - Sap van 1/2 citroen
- - 1 handje rucola
Instructions
Weeg 150 gram volkoren couscous af, laat water koken (waterkoker). Giet 150 ml kokend water in een maatbeker en laat het groenten bouillon blokje hierin oplossen. Giet dit bij de couscous, roer en dek de kom af met een bord. Laat 15 minuten staan. Daarna mag je er peper, zout en olijfolie in doen en de couscous goed los maken.
Ondertussen verwarm je de oven voor op 195 graden.
Snij de courgette, butternut, gele biet, rode appel, oranje paprika en bloemkool in kleine stukjes en leg op een bakplaat. De spruitjes halveer je en deze mogen ook op de plaat.
Giet er olijfolie over, kruid met peper, zout, curry, paprika en Provençaalse kruiden en meng alles goed.
Zet 25 minuten in een voorverwarmde oven.
Als de groenten gaar zijn mogen deze bij de groenten, meng alles goed door elkaar.
Verbrokkel de feta erbij. Citroensap, de rozijnen, bosbessen, cashewnoten mogen er ook door.
Neem een leuke schaal, doe de couscous erin.
Werk af met nog wat zeezout, 1 handje pompoenpitten, olijfolie, verse rucola en wat bosbessen.
Smakelijk!
No Comments