Ik heb voor jullie 2 nieuwe gezonde dips voor een super gezellige aperitief avond!
Ik vind het zelf super fijn om een afwisseling te hebben tussen gezonde hapjes en wat minder gezonde. Ik heb een zwak voor als iets voor mij op tafel staat om gewoon te blijven eten. Ik kan gewoon moeilijk lekkere dingen weerstaan en zeker op een nuchtere maag. En dat is vaak het geval als je begint te aperitieven, je hebt honger en dat je je volsteekt met wat er op tafel staat. Daarom is het zo belangrijk dat je je apero tafel vult met wat gezonds!
Deze dips zijn super lekker, gezond en heerlijk om te dippen met wat groenten of crackers. Daarnaast staan ze heel mooi op tafel. Een grote schaal met groentes (ik denk maar aan komkommer, bloemkool, kerstomaatjes, selder, paprika, wortel, …) en deze dips in het midden. Toch een leuke afwisseling, niet?
2 x Gezonde dips
Print RecipeIngredients
- Geroosterde paprika tomaat amandel dip:
- - 2 rode paprika's
- - 3 tomaten
- - 1 handje witte amandelen
- - Peper, zout, paprika kruiden en barbecue kruiden
- - 1 teentje look
- - Olijfolie
- Gezonde kaasdip met zongedroogde tomaten en verse bieslook
- - 1 doosje ricotta kaas (lactosevrij)
- - 12 halfgedroogde tomaten (in olie)
- - 2 el verse bieslook
- - Peper, zout, pili pili, paprika poeder
Instructions
Voor de geroosterde paprika tomaat amandel dip.
Verwarm je oven voor op 190 graden.
Snij de paprika in twee, haal de pitjes eruit en snij in reepjes. Leg op een bakplaat, besprenkel met olijfolie en kruid de paprika reepjes met peper, zeezout en barbecue kruiden. Zet 25 minuten in de oven.
Ondertussen neem je een handje witte amandelen, hak ze met een mes wat in stukken en rooster ze in een pannetje op een laag vuurtje totdat ze een goudbruine kleur hebben.
Snij de tomaten in 4, haal het middelste eruit en snij in kleine blokjes.
Als de paprika geroosterd is, neem je de keukenmixer.
Doe de geroosterde paprika, tomatenblokjes, geroosterde amandelen, 1 teentje look (geperst) in een steelpannetje, en verwarm op een laag vuurtje. Doe hier wat olijfolie bij, geutje water, 1 tl barbecue kruiden, 1 tl paprikapoeder en laat even stoven. Mix met je staafmixer of in je keukenmachine tot een gladde massa. Heel kort, er mogen nog wat brokjes in zitten.
Schep in een leuk potje! Klaar! Heerlijk als de dip nog wat warm is.
Gezonde Kaas dip:
Neem een beslagkom: doe hierin de ricotta, snij verse bieslook fijn en deze mag erbij.
De zongedroogde tomaten mag je ook fijn snijden en deze mogen er ook bij.
Giet wat van de olie die bij de halfgedroogde tomaten zit bij de kaasdip.
Meng alles goed, kruid met peper, zout en wat paprikapoeder.
Proef!
Werk af met wat bieslook en wat zongedroogde tomaten.
No Comments