Knabbels/ Lunch

Frittata met zoete aardappel, geitenkaas en spinazie

In mijn vorige aperobox zat dit als hapje: Frittata met zoete aardappel, geitenkaas en spinazie. Ik ben gek op frittata’s. Gezond en voedzaam.

Deze frittata is een eenvoudige, lichte en lekker lunch of hapje. Het leuke eraan is, als je over hebt, dan kun je het restje gewoon in de koelkast bewaren. Dan heb je nog de dag erna een heerlijke ‘leftover’.

Een frittata is een omelet gevuld met groenten, kaas en eventueel vlees. Zowel koud als warm is dit zoooo lekker. Een goede combinatie van groenten, gezonde vetten en proteïnen. Je kan er ook alle kanten mee op. Vul de frittata met wat jij lekker vind.

Frittata met zoete aardappel, geitenkaas en spinazie

Print Recipe
Serves: 4 personen

Ingredients

  • - 200 gram geitenkaas
  • - 2 rode uien
  • - 1 tl venkel zaad
  • - 6 eieren
  • - 300 gram zoete aardappel
  • - 100 ml amandelmelk
  • - 1 teentje look
  • - 1 handje pompoenpitten
  • - 2 handjes geraspte kaas (lactose vrij)
  • - 2 handjes grof gesneden verse spinazie
  • - 1 el verse dille

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Schil de zoete aardappel, snij in blokjes en leg op bakpapier op een bakplaat. Besprenkel met olijfolie, venkelzaadjes, peper, zout.

3

Zet 15 minuutjes in de oven.

4

Ondertussen neem je een beslagkom, doe hierin de eieren, geitenkaas, amandelmelk, 1 handje geraspte kaas, 1 teentje geperste look, 1 el verse dille, 2 handjes grof gesneden spinazie. Meng alles goed door elkaar. Kruid af met peper en zout.

5

Als de zoete aardappel zacht is, haal je die uit de oven.

6

Neem een taartvorm (of een vierkante vorm), leg hierin bakpapier. Daarop vespreid je de zoete aardappel/rode ui. Daarover giet je het ei beslag.

7

Zorg dat het goed verdeeld is over de volledige vorm.

8

Strooi er wat pompoenpitten en kaas over. Nog eens een draai met de pepermolen en snufje zout.

9

Dit mag 30 minuten in de oven op 180 graden.

10

Als de frittata mooi gestold en stevig is, mag hij uit de oven.

11

Snij hem aan met een scherp mes.

12

Serveer als hapje of met een slaatje erbij.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply