Knabbels/ Lunch

Gerookte zalm met guacamole en appel

Hiermee kan je bij mij altijd scoren.. Zalm, guacamole, appel en ei! TOP combinatie & altijd leuk om als hapje te serveren.

Een feestelijk hapje en gezond! Een bron van goeie vetten, eiwitten, … En dit is ook een ‘ik heb weinig tijd’ gerechtje. Dit kan je ook perfect klaar maken als lunch. Want dit vult enorm goed. Voeg er dan nog gewoon wat groene salade en komkommer bij.

Laat het jullie smaken!

Gerookte zalm met guacamole en appel

Print Recipe
Serves: 4 personen

Ingredients

  • - 200 gram zalm (50 gram per persoon)
  • - 2 avocado's
  • - Sap van 2 limoenen
  • - 1 lente ui
  • - 1 sjalot
  • - Peper, zout en chili poeder
  • - 2 eieren (gekookt)
  • - Grof zeezout en olijfolie
  • - 1 appel

Instructions

1

Breng water aan de kook en doe hier 2 eieren in. Kook deze 8 minuten totdat ze hard gekookt zijn. Giet het water af en laat de eieren afkoelen.

2

Ondertussen maak je de guacamole: halveer de avocado's, doe het vruchtvlees in een kommetje, kruid met peper, zout en snufje chili poeder. Meng hier ook het sap van 1 limoen bij. Prak alles tot een fijne mousse. Hou je van look? Mag er gerust 1 teentje geperste look bij.

3

Schil een appel, verwijder het klokhuis en snij de appel in fijne reepjes.

4

Snij een lente ui en sjalotje fijn.

5

Neem 4 aperitief bordjes: leg hier wat zalm op en wat lente ui/sjalotjes over. Besprenkel met wat olijfolie.

6

Verkruimel een half eitje over de zalm. Werk af met een toefje guacamole en reepjes appel. Kruid met peper, grof zeezout en nog wat limoen sap.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply