Diner

Kippenballetjes & prei in groene curry

Dit is echt een eenvoudig gerecht. Ik vond het in het boek van Pascal Naessens. Ik dacht deze maak ik eens klaar, geef er mijn eigen twist aan en zet op de blog! Want geloof me! Hemels! Vooral door de romige smaak van de kokosmelk.

Een fantastische combinatie! Kip, prei en groene curry! Prei vind ik soms een ‘vergeten groente’ maar eigenlijk eet ik dit echt graag. Goed aanstoven met peper en zout. Mmmm! Ik eet het vaak zo, met een salade, rijst, couscous erbij. Jochen eet er graag penne bij. 🙂 Iedereen zijn eigen ‘goestjes’ zeker 😉

En geloof me, echt bijna geen werk en super simpel om te maken. Ik maak het vaak de avond voordien en de dag zelf warm ik het op in de oven.

Geniet!

Kippenballetjes & prei in groene curry

Print Recipe
Serves: 2 Cooking Time: 40 minuten

Ingredients

  • - 400 gram kippengehakt
  • - 1 sjalotje
  • - 2 el groene curry pasta
  • - 4 stengels prei
  • - 1 blik kokosmelk (400 ml)
  • - Peper, zout en kippenkruiden
  • - Afwerking: platte peterselie en 1 klein handje geroosterde pijnboompitten
  • - Olijfolie

Instructions

1

Snij het sjalotje in fijne blokjes. Meng dit met het kippengehakt. Kruid met peper, zout en kippenkruiden en 1 el olijfolie.

2

Maak van dit mengsel balletjes. Bak deze goud bruin in olijfolie.

3

De balletjes moeten nog niet volledig gaar zijn aan de binnenkant. Zet het vuur af en leg ze even apart op een bord.

4

Snij en stoof ondertussen de ringetjes prei in olijfolie in dezelfde pan. Kruid met peper en zout.

5

Voeg 2 el groene curry pasta en 400 ml kokosmelk erbij. Roer alles goed door elkaar.

6

De kippenballetjes mogen er nu ook bij.

7

Laat nog 10 minuutjes sudderen op een laag vuurtje.

8

Werk af met platte peterselie en wat geroosterde pijnboompitten.

9

Smakelijk!

10

Wil je iets meer? Serveer er gerust wat rijst, pasta of courgetti bij!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply