Diner

Pulled chicken curry

Dit bordje ligt vol met heerlijke dingen: spinazie, kip curry stukjes, courgette, wortel, erwtjes en een lichte curry yoghurt dressing. Smullen.

 

 

Gezond genieten, zalig toch!

Pulled chicken curry

Print Recipe
Serves: 2 Cooking Time: 50 minuten

Ingredients

  • - 2 kipfilets
  • - 1 zoete aardappel
  • - 100 gram spinazie
  • - 120 gram doperwten (diepvries)
  • - 1 courgette
  • - 2 wortelen
  • - Olijfolie, verse peterselie, curry kruiden (2 tl), peper, zout en kippenkruiden (2 tl)
  • - 3 el Griekse yoghurt (of soya yoghurt), 1 tl curry kruiden, peper, zout

Instructions

1

Doe de kipfilets in een pan met kokend water en gaar 15/20 minuutjes. Niet langer want anders wordt de kip te droog.

2

Snij ondertussen de zoete aardappel in schijfjes (schil mag eraan blijven), de wortelen en de courgette in reepjes. Leg deze op een bakplaat, besprenkel met olijfolie, peper, zout en curry poeder. Zet dit in een voorverwarmde oven op 200 graden. 20 minuutjes. Roer af en toe in de groentjes.

3

Verhit in een pan wat olijfolie, voeg de spinazie toe en bak zo een 5 minuutjes. Breng op smaak met peper en zout.

4

Haal de kipfilets uit het water, laat even afkoelen. Daarna pluk je met twee vorken de kip uit elkaar. Kruid de losse stukken met kippenkruiden en currypoeder.

5

Kook de doperwten gaar in een pot met kokend water.

6

Bak de kip nog even kort aan in een steelpan met wat olijfolie. Zo krijg de 'pulled chicken' een krokant korstje.

7

Meng 3 el yoghurt met peper, zout en en 1 tl curry poeder.

8

Haal nu de gegrilde groentjes uit de oven en leg deze op een bord. De gebakken kip, doperwten en spinazie mogen er ook bij.

9

Werk af met de curry yoghurt dressing en verse peterselie.

Notes

Koriander fan? Strooi deze er massaaaal over 🙂

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply