Diner

Stuffed paprika met kruidig gehakt, zongedroogde tomaatjes & volkoren couscous

Dit gerecht smaakt zowel warm als koud. Heerlijk ook als een leftover gerechtje.

Ik ben zot van geroosterde paprika. Zeker opgevuld met gehakt! Deze combi met couscous, heerlijk.

Volkoren couscous staat bij mij geregeld op het menu. Het is snel klaar, vult goed en is lekker gezond. Ik neem meestal een 50/60 gram per persoon.

Stuffed paprika met kruidig gehakt & volkoren couscous

Print Recipe
Serves: 4 personen Cooking Time: 40 minuten

Ingredients

  • - 4 rode punt paprika's
  • - 500 gram rundergehakt
  • - 200 gram volkoren couscous
  • - 1 chili pepertje
  • - 1 tl lookpoeder, 1 groentebouillon en 1 runderbouillon blokje
  • - 2 lente uitjes
  • - 20 zongedroogde tomaatjes
  • - 3 el muntblaadjes en verse peterselie
  • - Peper, zout, 1 el sojasaus, 1 el olijfolie, 1 el tandoori kruiden, 1 tl gember poeder, 1 snufje currypoeder
  • - 1 blikje tomatenpuree, 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • - 2 handjes geraspte mozzarella

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 190 graden.

2

Snij de punt paprika's in de helft, haal de zaadjes eruit en leg de halve paprika's op een bakplaat. Kruid met peper, zout en olijfolie. Zet de paprika's 20 minuutjes in de oven.

3

Doe het gehakt in een kom, kruid met peper, zout, tandoori, curry, gember- en lookpoeder en voeg er een gesneden chili pepertje eraan toe (ik doe de zaadjes eruit). Meng goed. Snij de verse munt en peterselie. Dit mag ook bij het gehakt. Neem nu een grote steelpan. En bak het gehakt lichtjes gaar. Daarna mag de tomatenpuree, tomatenblokjes en de sojasaus ermee. Ook 1 runderbouillon blokje mag erbij. Roer alles door elkaar en laat even op een laag vuurtje pruttelen.

4

Vul een schaal met couscous. Schenk er de kokende groenten bouillon over en laat de korrels wellen (zie verpakking). De couscous zal al de bouillon opslorpen. Roer los met een vork.

5

Daarna snij je de pijpajuintjes in fijne ringetjes en zongedroogde tomaatjes in fijne reepjes.

6

Vul nu de zoete puntpaprika's met het gehakt mengsel. Strooi wat mozzarella kaas erover en zet nog 5 minuutjes in de voorverwarmde oven.

7

Serveer met de couscous, punt paprika on top en wat verse kruiden, gesneden zongedroogde tomaatjes en lente uitjes.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply