Diner

Gezond vispannetje

Dit is echt heerlijk ‘weekendfood’! Een receptje gekozen door mijn hubby… & het heeft een ‘Thais tintje’.

Wie houdt er nu niet van vispannetjes? Wij alvast wel. Maar meestal zit het vol room, kilo’s kaas, bloem, … Jullie denken waarschijnlijk, gemaakt én gekozen door Jochen.. Geen gezonde keuze dan 🙂 . Maar ooooooh JAWEL! Hij haalde de basis uit 1 van de keto kookboeken van Julie van Den Kerchove. Hij paste het wel wat aan en het was MEGA lekker. Daarom moet ik dit recept wel met jullie delen. Hij moest dus van mij ‘stap voor stap’ alles opschrijven wat hij deed want ik mocht dus niet in de keuken terwijl hij aan het koken was. Dit gerecht is ideaal voor het hele gezin of als je gasten hebt. Een aanrader dus 🙂

Ps: Geen paksoi gevonden? Vervang door prei, groene asperges, …

Gezond vispannetje

Print Recipe
Serves: 2 personen Cooking Time: 50 min

Ingredients

  • - 2 courgettes
  • - 1 rode punt paprika
  • - 1/2 verse chilipeper
  • - 500 gram visfilets (ik gebruikte zalm en koolvis uit de diepvries)
  • - 2 sjalotjes
  • - 1 paksoi
  • - 400 ml kokosmelk
  • - Kokosolie of olijfolie
  • - Kruiden: zware peper, zeezout, chili
  • - Verse koriander
  • - 30 gram geraspte kaas (ik gebruikte de lactose vrije kaas van 'Dilea')
  • - 100 gram tijger garnalen (ietsje grotere dan de kleine grijze garnalen, zo gepeld gekocht)
  • - Sap van 1 limoen
  • - 300 ml visbouillon

Instructions

1

Als je diepvries vis gebruikt, haal je de vis uit de diepvries en laat goed ontdooien (dat het meeste water eruit is).

2

Schil met een spiraal snijder de courgette in slierten. Zet opzij.

3

Snij de chilipeper en de sjalotjes in fijne stukjes.

4

Snij de paksoi en de puntpaprika in dunne reepjes.

5

Stoof nu eerst de chilipeper, sjalotjes, punt paprika en paksoi in wat olie aan. Kruid goed met zwarte peper en zout.

6

Voeg hier de visbouillon (ik kookte gewoon 300 ml water en voegde daar een visbouillon blokje aan toe 🙂 ) en de kokosmelk eraan toe. Breng aan de kook en laat daarna 15 minuten zacht inkoken. Proef! En kruid bij met chili, zout of/en peper. Besprenkel met de limoensap.

7

Verwarm de oven voor op 180 graden.

8

Neem een grote ovenschaal. Snij de vis (zalm en de koolvis) in stukken en leg ze verspreid in de schaal. Giet de saus over de vis en werk af met de geraspte kaas.

9

Zet 15 minuten in de voorverwarmde oven.

10

Werk af met de garnalen en koriander on top en serveer met de courgette noedels of verse volkoren pasta.

Notes

Voor Jochen deed ik wel wat verse pasta 'on the side' 🙂

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply