Als het weekend nadert, kijken wij enorm uit naar ons glaasje met een heerlijk hapje erbij. En vaak ga ik dan ook voor een lekkere dip met crackers of rauwe groenten. Deze bloemkooldip met curry is MEGA!
Een heerlijke licht pikante ‘groenten spread’! Als gezonde snack of aperitief dip. Serveer deze dip met rauwe groentjes zoals wortelen, selder of komkommer om in te dippen. Of leg er lekker pitabrood of crackers bij. Ik serveerde ze met de ‘yummie’ crispy crackers van ‘Wasa’ met rozemarijn en zeezout! Ultradun en heerlijk in combinatie met de bloemkooldip!
Daarnaast bevat deze variant met bloemkool minder calorieën dan bijvoorbeeld een hummus, want deze dip is enkel gemaakt van groenten en kruiden! Heerlijk toch!?
Bloemkooldip met curry
Print RecipeIngredients
- - 250 gram bloemkool
- - 1/2 groenten bouillon blokje
- - 2 el curry poeder
- - Peper en zeezout
- - 1 el magere kaas
- - 1 el olijfolie
- - Snuf pili pili
- - Snuf look poeder
Instructions
Kook de bloemkoolroosjes in water totdat hij zacht is. Doe er een half groenten bouillon blokje bij.
Giet het water af en laat afkoelen.
Neem de keukenmixer. Doe de gekookte bloemkool, 2 el curry poeder, 1 el magere kaas, 1 el olijfolie, peper, zout, snufje lookpoeder en pili pili in.
Mix fijn.
Doe de bloemkooldip in een leuk potje, bestrooi met nog wat curry en peper.
Serveer met crackers.
No Comments