Wie is er nu niet gek op crumble?! 😉
Het lekkerste is als hij warm uit de oven komt. Eventjes laten afkoelen en combineren met magere kaas. Mmmm!! Een zalig herfst/winter ontbijt of tussendoortje!
Zelfs de kids zijn er dol op! En dat ietsje extra: de geur in je huis! Zalig!
Appel & Peer crumble met kaneel
Print RecipeIngredients
- - 120 gram speltmeel
- - 80 gram havermout
- - 3 el kaneel
- - 5 appels
- - 4 peren
- - 4 el kokosolie
- - 1 el honing
- - 2 el water
- - 1 handje rozijnen
- - Snuf zout
- - 2 el stevia of een andere zoetstof
Instructions
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Schil de appels en peren. Verwijder het klokhuis en snij in blokjes.
Doe deze in een kom samen met de rozijnen. Meng met 1 el kaneel en 2 el stevia. Spatel alles goed door elkaar.
Neem nu een andere kom en doe hier de droge ingrediënten in: 120 gr speltmeel, 100 gr havermout, 2 el kaneel en snuf zout.
Smelt 4 el kokosolie in een pannetje en dit mag bij de droge ingrediënten. Samen met 1 el honing en 2 el water. Kneed totdat er een crumble ontstaat.
Neem nu een taart vorm of een ovenschotel, vet hem in met wat kokosolie en verdeel het fruit mengsel er in. Vervolgens mag de crumble erover en bak zo'n 25 minuten in de oven.
Laat hem even afkoelen en serveer met yoghurt of magere kaas. Of gewoon zo uit het vuistje.
No Comments