In dit taartje zit een verborgen groenten… Namelijk courgette! Verrassend toch?! 😉
Ik gebruik in dit recept courgette om de taart smeuïg te maken. Wees nu eerlijk, hij ziet er toch lekker uit en zelf vind ik hem overheerlijk! Terwijl ik niet een ‘echte’ chocolade fan ben. Het voordeel hier is dat je ook niet veel ingredienten nodig hebt om deze teaart te maken. Courgette bevat veel vitaminen en vezels! Dus ideaal om als ontbijt, snack, dessert, … een extra portie groenten binnen te krijgen!
Eerst proberen én dan oordelen.. Ok? 🙂 Maak hem dus klaar, tag me erin en laat maar weten wat jullie ervan vinden!
Liefs!
Verwarm de oven voor op 175 graden. Snij de courgette in stukken, doe in een kom en zet een 2tal minuten in de microgolf. Zo wordt de courgette wat zachter. Daarna mag hij in de keukenmixer en mix fijn. Smelt nu 150 gram pure chocolade au bain-marie. Breng water aan de kook en zet daar de kom met de chocolade in en laat smelten. Roer terwijl de chocolade smelt. Deze mag je dan mengen met de gemixte courgette. Meng het speltmeel, kokosbloesemsuiker, amandelmelk, bakpoeder en eidooiers. Voeg dit geheel bij de courgette/chocolade mix. Klop met een klopper de eiwitten stijf en spatel ze dan voorzichtig door het mengsel. Neem een springvorm, leg hier bakpapier in (en olie de kant in). Giet het chocolademengsel erin. Werk af met de frambozen in het deeg te duwen. Zet ongeveer 35/40 minuten in de voorverwarmde oven. Je kan ook perfect de frambozen in het deeg mengen ipv er ze er bovenop te leggen.Chocoladetaart met framboos & een verborgen groente
Print Recipe
Ingredients
Instructions
Notes
No Comments