Gezonde baksels/ Ontbijt

Gepofte rijst granola

Zelf gezonde granola maken? Doe het eens met gepofte rijst! Energie de hele ochtend gegarandeerd! 🙂

De granola’s die je koopt in de winkel zitten vaak vol met ‘verborgen’ suikers. Het is veel beter om zelf je granola te maken. Ik had nog een zak gepofte rijst liggen en wilde daar eens iets mee maken. Voila, dit is het resultaat! Een voltreffer, als zeg ik het zelf 😉 . Je hebt direct voor een grote hoeveelheid granola om te combineren met je yoghurt, magere kaas, pannenkoekjes, … Hemels lekker!

Gepofte rijst granola

Print Recipe
Serves: 1 grote pot granola Cooking Time: 30 min

Ingredients

  • - 100 gram gepofte rijst
  • - 9 el havermout
  • - 4 el sesamzaad
  • - 3 el lijnzaad
  • - 2 handjes pecannoten
  • - 50 gram gesmolten kokosolie
  • - 60 gram honing (of agave, ahornsiroop)
  • - 3 tl kaneel
  • - Snuf zout

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 160 graden.

2

Alles mengen (gepofte rijst, havermout, sesam, lijnzaad, pecannoten) in een beslag kom.

3

De gesmolten kokosolie, honing, kaneel en zout erbij.

4

Goed door elkaar spatelen, daarna leg je bakpapier op de bakplaat.

5

Rooster de granola voor 20/30 minuten. Schep de granola af en toe eens om.

6

Laat de granola volledig afkoelen voor dat je het in een bokaal stopt.

7

Deze granola bewaart goed in een afgesloten pot.

Notes

Tip: Ben je een chocolade fan? Voeg 3 el cacao poeder aan de granola toe voor je het in de oven stopt.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply