Gezonde baksels/ Ontbijt

Havermout pannenkoeken

Havermout pannenkoeken zijn echt super gemakkelijk om klaar te maken. De basis van de pannenkoeken is havermout, banaan en ei. Hocus pocus, in één handomdraai klaar en ideaal als ontbijt of een gezond vieruurtje.

Pannenkoekjes

Ik ben verzot op pannenkoeken, zeker deze gezonde versie! Meestal maak ik ze zelf met havermout en banaan. Maar vaak maak ik ook gebruik van de pannenkoekenmix van body en fit (teff en protein pannenkoekmix).

Deze heerlijke pannenkoekjes maak ik meestal op zaterdag of zondagmorgen, omdat het dan toch altijd iets meer mag zijn :). Of in mijn klas voor de kids. En ook zij smullen hiervan. Dus perfect voor op een woensdagnamiddag klaar te maken voor jullie kleine kapoenen, op een gezellige brunch of gewoon voor jezelf als ontbijtje.

Havermout pannenkoeken

Print Recipe
Serves: 3 mini pannenkoekjes Cooking Time: 10 min

Ingredients

 • 1 banaan
 • 1 ei
 • 1 eiwit
 • 25 gram havermout
 • 1 tl kaneel
 • Scheutje amandelmelk
 • 1 schepje proteïne poeder (optioneel)
 • Kokosolie

Instructions

1

Prak de banaan fijn

2

Voeg alle ingrediënten in de blender

3

Mix alle ingrediënten in de blender tot een glad mengsel

4

Verhit wat kokosolie in een koekenpan en maak 3 kleine rondjes van het beslag in de pan

5

Bak aan één kant, draai met een platte spatel en bak de andere kant

Notes

Toppings zijn van mij iedere keer anders: rode vruchten coulis, zaden, alle soorten fruit, amandelschilfers, ahornsiroop, honing, kokosschilfers, … De verschillende kleuren door elkaar maken van je pannenkoekjes ook een prachtig plaatje!

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Aike
  13 september 2017 at 10:46

  Ik heb deze al meerdere keren gemaakt en ze zijn echt overheerlijk!
  Kan je ze eigenlijk ook bewaren?

  Gr

 • Leave a Reply