Diner

Volkoren couscous met kip en feta

Een multiculturele keuken is echt één van mijn favoriete keuken Wat schaft de pot vandaag? Een lekkere Marrokaans gerecht: volkoren couscous met kip en feta. Nog nooit gegeten? Let’s try!

Couscous

Couscous is voor mij een perfect alternatief voor pasta of rijst. Het leuke daarbij is dat je dit met heel wat groenten kan combineren. Warme couscous vind ik heerlijk met een stukje kip en feta. Wil je het koud eten? Neem wat tomaatjes, erwten, paprika’s en voilà, je hebt een heerlijk slaatje!

Als je de couscous wil koken, neem je eerst een kopje water en een kopje couscous. De gouden regel is: 1 kopje water en 1 kopje couscous. Wil je 2 kopjes couscous? Dan neem je 2 kopjes water. Afmeten is super belangrijk. Te veel water zorgt er voor dat je couscous een brei wordt. De structuur moet absoluut korrelig blijven.

Volkoren couscous met kip en feta

Print Recipe
Serves: 2 Cooking Time: 30 min

Ingredients

  • 2 kopjes couscous
  • 2 kopjes water
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 1 pijpajuin
  • 1 teentje look
  • 80 gram doperwten (diepvries)
  • Verse koriander
  • Verse munt
  • Een halve citroen
  • 15 cherry tomaten
  • 50 gram feta
  • 1 vetvrij bouillon blokje
  • Peper, zout en komijn
  • 2 kipfilets
  • Kokosolie of olijfolie

Instructions

1

Neem 2 kopjes water en breng deze aan de kook

2

Doe er een bouillonblokje bij en laat het blokje smelten

3

Voeg 2 kopjes couscous toe aan het kokend water en blijf regelmatig roeren

4

Laat de couscous 2 minuten zwellen

5

Proef daarna of de couscous gaar is

6

Snijd de pijpajuin en het teentje look fijn, alsook de cherry tomaatjes in de helft

7

Doe wat kokosolie in de pan, bak de fijngesneden ui en het gesneden teentje look

8

Doe de doperwten erbij en roer alles door elkaar

9

Doe vervolgens daarna de gehalveerde cherry tomaatjes erbij. Kruid met peper, zout en komijn

10

Doe daarna de couscous erbij

11

Snijd de feta in kleine blokjes

12

Voeg vervolgens de feta, de verse koriander en munt op het laatste toe

13

Bak daarna de kip in een grillpan (in stukjes of op zijn geheel)

14

Als finishing touch: doe er nog wat citroensap over. Dit maakt het gerecht heerlijk fris.

Notes

Als de couscous gaar is, mag je er altijd een scheutje olijfolie aan toe voegen om het wat smeuïg te maken. Dresseer het gerecht met extra schijfjes citroen om het geheel nog mooier te maken. Serveer daarbij het gerecht nog eens in een toffe schaal. En nu genieten!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply