Gezonde baksels/ Ontbijt

Gezond bananenbrood

Bananenbrood behoort toch wel tot één van mijn favoriete baksels. Een tussendoortje dat snel, makkelijk en bovendien nog eens echt lekker is!

Bananenbrood

Met dit recept kan je gewoon eindeloos variëren. Ik voeg er vaak nog extra dingen bij zoals nootjes, rozijnen, appeltjes, bosbessen, frambozen, stukjes dadel, kaneel, chocolade… Een gouden tip: Ik hou altijd een stukje banaan of appel over om het bananenbrood bovenaan af te werken. Nu nog een lekker kopje thee erbij. Héérlijk!

Gezond bananenbrood

Print Recipe
Serves: 1 Cooking Time: 1u30

Ingredients

  • 150 gram speltmeel
  • 2 lepels proteïne poeder
  • 1 ei
  • 1 eiwit
  • 1 lepel bakpoeder
  • 3 rijpe bananen

Instructions

1

Verwarm de oven op 175 graden

2

Voeg alle ingrediënten in een kom en meng alles goed door elkaar tot een glad beslag

3

Vet een cakevorm in

4

Giet het mengels in de vorm en zet deze in de oven

5

Bak het bananenbrood ongeveer 55 minuten in de oven

6

Haal het bananenbrood vervolgens uit de oven en laat deze afkoelen

You Might Also Like

5 Comments

  • Reply
    Aike
    13 september 2017 at 10:49

    Wat is de meerwaarde van proteïnepoeder eigenlijk in de receptjes?
    Ik ben overduidelijk al je receptjes aan het verzamelen 😉

  • Reply
    Aike
    13 september 2017 at 10:47

    Hoelang kan je deze bewaren (frigo/kast)? 🙂

    Gr

    • Reply
      Aike
      13 september 2017 at 10:50

      Kan ik het speltmeel vervangen door havermoutmeel? 🙂

      • Reply
        Sofia
        14 september 2017 at 19:50

        Tuurlijk!! Zal sowieso even lekker zijn!! Smakelijk

    • Reply
      Sofia
      14 september 2017 at 19:53

      Ik doe de helft van de sneetjes in de diepvries, en de rest in de frigo. Ik bewaar het in de frigo toch zeker een dag of 5. In de diepvries kan je telkens de avond ervoor uit halen. Proteïne poeder is een bron van eiwitten (geeft je meer energie) en daarboven op geeft het nog een lekkere smaak ook. (k) Geniet ervan!

    Leave a Reply