Gezonde baksels

Pompoen Mandarijn kruidentaart

Deze taart ziet er moeilijk uit, maar hij is lekker makkelijk. Dit is een echt zoet herfst taartje in een gezond jasje gestopt.

Pompoen zou ik overal in gebruiken: in mijn hartige taarten, in mijn ontbijt, tijdens mijn lunch en dinner, … En nu dus ook in mijn zoete taarten. Heerlijk vind ik deze, zoveel smaken. Vooral met de koekkruiden en kaneel.

Voor wie niet weet wat koekkruiden (of speculaaskruiden) zijn, dat is een mengeling van gemalen gember, kaneel, kruidnagel, nootmuskaat, … Je vindt dat bij ons niet overal (iets typisch ‘Hollands’), maar ik haal de mijne meestal in Dille en Kamille of Hema.

Pompoen Mandarijn kruidentaart

Print Recipe
Serves: 1 taart Cooking Time: 60 min

Ingredients

  • - 200 gram speltmeel
  • - 50 gram amandelmeel
  • - 2 tl bakpoeder
  • - Snuf zout
  • - 60 gram honing
  • - 75 gram gesmolten kokosolie
  • - 3 grote eieren
  • - 150 ml amandelmelk
  • - 4 el kokosbloesemsuiker
  • - 1 tl kaneel
  • - 1 tl koekkruiden
  • - 200 gram pompoen (eerst grillen in de oven)
  • - 1 handje rozijnen
  • - 1 handje cranberries
  • - Rasp van 1 mandarijn
  • Bodem:
  • - 6 mandarijnen (in schijfjes van 5 mm: ik gebruik mijn mandoline)
  • - 2 grote el kokosbloesemsuiker
  • On top:
  • - 3 el suikervrije sinaasconfituur
  • - Snuifje kaneel
  • - 1 handje cranberries en zonnebloempitten

Instructions

1

Ik gebruikte een springvorm met doorsneden van 24 cm.

2

Verwarm de oven voor op 175 graden.

3

Snij de pompoen in blokjes, leg op een bakplaat, doe er wat olijfolie over en bak 20 min in de oven.

4

Daarna laat je de pompoenblokjes wat afkoelen.

5

Neem nu een grote beslagkom. Voeg de pompoen, de eieren, amandelmelk, de honing en de gesmolten kokosolie. Mix dit kort door elkaar.

6

Voeg de speltmeel, bakpoeder, rasp van 1 mandarijn, kokosbloesemsuiker, kaneel, koekkruiden en een snufje zout eraan toe. Mix nogmaals kort.

7

Haal de kom van de keukenrobot, en spatel er de rozijnen en cranberries erdoor.

8

Neem nu de springvorm:

9

Leg er bakpapier in en vet in met olijfolie of kokosolie.

10

Rasp met de mandoline fijne schijfjes van de mandarijnen.

11

Op de bodem strooi je eerst 2 el kokosbloesemsuiker.

12

Daarna schik je de schijfjes mandarijn op de bodem. Begin vanbinnen, en schik zo naar buiten toe (in een cirkel).

13

Strooi er nog wat kaneel over.

14

Het mengsel mag hier nu op. Zet in de oven voor ongeveer 45 minuten.

15

Als hij klaar is, laat je de taart 1 uurtje afkoelen.

16

Daarna keer je hem om, de schijfjes mandarijn kleven mooi in je deeg.

17

Schep hier wat sinaasconfituur over en strijk mooi uit.

18

Werk af met cranberries en zonnebloempitten.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply