Lunch

Spinazie salade met groene asperges, avocado en aardbeien

Aardbeien en balsamico zijn een verrassend lekkere combinatie!

De zon schijnt, de lente is begonnen! Wat heb ik er hier zo naar uit gekeken. Het zijn wat rare (soms bangelijke) tijden nu, maar we proberen er het beste van te maken en in ons ‘kot’ te blijven 🙂 . Deze salade is een ultieme mix van vitaminen en voedingsstoffen. Deze staat in 1, 2, 3 op tafel en is heerlijk als lunch. Of als een bijgerecht bij een bbq!

Spinazie salade met groene asperges, avocado en aardbeien

Print Recipe
Serves: 1 Cooking Time: 20 min

Ingredients

  • - 1 handje verse jonge spinazie
  • - 15 gram pompoenpitten (even grillen in de pan zonder olie)
  • - 100 gram groene asperges
  • - 80 gram aardbeien
  • - 1/2 avocado
  • - 1 lente ui
  • - 80 gram komkommer
  • - Peper en zout
  • - 1 el sesamolie
  • - 2 el balsamico

Instructions

1

Gril de pompoenpitten in de pan. Schud vaak om want dit brand snel aan. Ze zijn klaar als ze een licht bruine kleur hebben (of als je ze hoort poffen 🙂 ).

2

Snij de aardbeien in 4 en de komkommer in schijfjes.

3

Ook het lente uitje mag je in dunne ringetjes snijden en halveer 1 avocado en lepel van de ene helft het vruchtvlees eruit.

4

Neem een bordje, doe hier een hand vol spinazie blaadjes erop. De avocado, aardbeien, komkommer en lente ui mogen hier nu op. Kruid met peper en zout.

5

Bak de groene asperges aan in wat olijfolie en kruid met peper en zout.

6

Deze mogen nu ook op het bord. Giet er wat sesamolie en balsamico over. Werk af met de pompoenpitten.

7

Een heerlijk zonnig bordje.

Notes

Voeg gerust wat mozzarella, feta of een stukje vlees aan het bordje toe.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply