Een echte klassieker! Op een gezonde manier. Deze ovenschotel is koolhydraatarm en lekker smeuïg door de bloemkoolsaus. Ook een top gerecht voor de allerkleinsten!
Ovenschotels zijn zo makkelijk en kan je perfect op voorhand klaar maken. In de winter staat zo een schotel wekelijks op het menu. Lekker gezond, voedzaam en op het moment zelf geen werk. Dan heb je tijd om andere dingen thuis te doen 😉 Ideaal toch?!
Hou je niet van ham? Vervang gerust door kippengehakt of mager rundergehakt. Of laat de ham gewoon weg als je een vegetarische schotel wil. Hij vult genoeg!
Snij de bloemkool en broccoli in roosjes. Snij de prei fijn. Kook de bloemkool en broccoli gaar in water met zout. Giet af als de groenten gaar zijn. Laat de helft van de bloemkool in de pot. De andere helft en de broccoli verdeel je in een grote ovenschaal. De prei stukjes stoof je in een pan met wat olijfolie. Kruid met peper, zout en 1 tl Garam masala. De gebakken prei mag nu op de andere groenten in de ovenschaal. Hier mag er al wat mozzarella kaas over en kruid met wat Provençaalse kruiden. Daarna maak je de saus. Mix met een staafmixer de andere helft van de bloemkool fijn en voeg er 500 ml melk aan toe. Ik doe de melk er niet in 1 keer in, want ik heb graag dikke saus. Dus ik kijk eerst naar de structuur 😉 Dan mag er 2 el mozzarella kaas, 2 tl curry poeder, peper, zout, snufje nootmuskaat en 1/2 blokje groenten bouillon bij. Neem een klopper en meng alles goed door elkaar. Dan mogen de hamblokjes erbij. Roer dit onder de saus. Giet de saus over de groenten. Strooi er bovenop nog wat kaas over. Draai nog eens met de peper en zout molen. Deze schotel mag nog 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Ook een budget vriendelijk gerecht! Kan je ook perfect invriezen. Bloemkool~Broccoli~Prei schotel met ham en een gezonde kaassaus
Print Recipe
Ingredients
Instructions
Notes
No Comments