Diner

Ovenschotel met een ‘overload’ aan groenten en kalfsgehakt

Winterse comfortfood maar toch gezond. Dat is deze heerlijke ovenschotel. Top combinatie en een overload aan groenten.

Zoete aardappel in huis? Maak dan eens deze ovenschotel met gehakt, prei, courgette en paprika. Simpel om te maken, je maakt het klaar op voorhand en het moment zelf gewoon opwarmen in de oven. Een vegetarische versie? Laat gewoon het gehakt weg en voeg er wat feta of kikkererwten aan toe. Of gebruik een vegetarische variant op het gehakt.

Zelfs de kids en/of je partner zullen ervan smullen! 😉

Ovenschotel met een overload aan groenten en kalfsgehakt

Print Recipe
Serves: 2 Cooking Time: 45 min

Ingredients

  • - 1 courgette
  • - 1 gele paprika
  • - 1 sjalotje
  • - 4 wortels
  • - 2 zoete aardappelen
  • - 2 stengels prei wit
  • - 250 gram kalfsgehakt
  • - scheutje alpro soja room (light cuisine)
  • - Peper, zout, Provençaalse kruiden; 1 tl curry kruiden en 1 tl kurkuma
  • - Parmezaanse kaas (on top)

Instructions

1

Schil de zoete aardappelen en wortels en snij in grove stukken. Kook ze gaar, giet het water af en maak er een puree van. Met een scheutje soja room en kruid met curry, kurkuma, peper en zout.

2

Snij het prei, sjalotje en de gele paprika in blokjes. Stoof even lichtjes aan in wat olijfolie in de pan. Het gehakt mag erbij, bak kort aan.

3

Neem een ovenschotel, vul hier onderaan met de puree, daarna het groenten/vleesmengsel er op. Daarna snij je de courgette nog in fijne schijfjes en mogen die er boven op.

4

Werk af met wat Parmezaanse kaas. Zet nog 15/20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply