Knabbels/ Lunch

Volkoren Flatbread

Flatbread, iedereen is er toch gek op. Iedereen kan dit brood klaarmaken. Ik koos deze keer voor een volkoren versie. Met volkoren speltmeel.

Het flatbread is het lekkerste als het nog wat lauw is. Dus ik serveer het meestal direct als ik het gebakken heb of ik stop ze nog eens (lichtjes bevochten met wat water) in de broodrooster.

Volkoren Flatbread

Print Recipe
Serves: 8 stuks Cooking Time: 20 min

Ingredients

  • - 400 gram
  • - 300 gram volle yoghurt
  • - 1/2 zakje bakpoeder
  • - 8 gram zout
  • - 10 gram Provençaalse kruiden
  • - 1 el curry poeder

Instructions

1

Doe alle ingrediënten in je keukenmachine en maak er deeg van. (lukt ook perfect met de hand)

2

Het deeg is klaar als het wat plakkerig aanvoelt. Laat het even rusten onder een keukenhanddoek.

3

Daarna maak je er 8 gelijke bolletjes van.

4

Neem een koekenpan (pannenkoeken pan). Doe op je werkblad wat olijfolie en wrijf dit open. Rol 1 balletje met je deegroller zo fijn mogelijk uit. De andere bolletjes dek je af met doorzichtig folie zodanig dat ze niet uitdrogen.

5

Verhit de pan op een hoog vuur. Leg een lapje uitgerold deeg in de droge pan en bak de breads 2 minuten aan beide kanten.

6

Herhaal dit met alle bolletjes.

7

Serveer het flatbread als het nog wat lauw is met een yummie dip naar keuze of smeer er een lekker beleg op.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply