Diner

Kip curry met butternut, appeltjes & prei

Geen idee wat je vanavond gaat eten? Dan raad ik je dit receptje zeker aan: Kip curry met butternut, prei en zoete appeltjes. Ik hou van pikant eten, Food met pit in. In deze post een gezonde versie van ‘Kip curry’, zo lekker en een beetje spicy. Yummie for my tummy 😉 ..

Kip curry

Ik gebruik in dit receptje pompoen, prei en appeltjes. Je denkt waarschijnlijk fruit in dit gerecht!?? Maar het appeltje zorgt dat de ‘kip curry’ een zoete toets heeft. Dit gaat zo goed samen met de curry kruiden. Je kan hier ook perfect met mango werken in plaats van je appel. Dit is ook overheerlijk. Ik strooi er altijd nog wat mango over. LEKKER!

Kip curry met butternut, appeltjes & prei

Print Recipe
Serves: 1 Cooking Time: 30 min

Ingredients

  • - 1 kipfilet
  • - 1 stuk prei
  • - 1 zoete appel
  • - 1 pijpajuin
  • - 100 gram butternut
  • - peper en zout
  • - gele curry poeder
  • - verse koriander
  • -1 eetlepel ricotta kaas
  • - 2 theelepels kokosolie

Instructions

1

Snij je prei, butternut en de pijpajuin in fijne stukjes en bak in wat kokosolie.

2

Snij de zoete appel in kleine stukken, en voeg die erbij.

3

Doe er peper en zout en véél curry poeder bij. Als afwerking voeg je er nog een lepel ricotta aan toe. Meng dit goed door elkaar.

4

Bak ondertussen je kip aan beide kanten gaar. Doe er wat kippenkruiden en currypoeder op.

5

Dresseer en werk af met verse koriander.

Notes

Als afwerking kan je er nog wat gesneden mango eraan toevoegen. Dit maakt het nog zoeter. Ik hou van fruit in mijn gerechtje. Zeker proberen! 🙂

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply