Hotspots

Hotspot: ‘Way’ Gent

Na 4 jaar op kot te zitten in Gent, voelt deze stad nog altijd als ’thuiskomen’. Maar spijtig niet genoeg tijd om nog geregeld eens een dagje Gent te doen. Maar wie mij op instagram volgt, weet dat ik af en toe in Gent moet zijn, in het ziekenhuis. Dan wil ik altijd het ‘onaangename’ koppelen met iets wat ik enorm graag doe: eten 😉 en healthy hotspots ontdekken. Deze bevindt zich op dok Noord: ‘WAY’, een lunch en coffeebar. Dit bezoekje heeft me die dag, een lach op mijn gezicht gegeven…

Prachtig interieur en zoooo lekker eten, een waauw effect…

Eerst en vooral dok Noord in Gent, echt een prachtige omgeving: oude fabrieken omgevormd tot magnifieke gebouwen, hoge muren, stalen deuren, … Een plek waar je kan wonen, werken, winkelen, eten, drinken, …

WAY, in één woord: MAGNIFIEK

Op alle vlakken, qua interieur en eten, volledig mijn ding. Dit bezoekje was af. Van de dranken tot de koffie. De uitbaatster Charlene De Buysere heeft echt prachtig werk geleverd. Een waaauuuw effect voor mij!

Mijn mannetje en ik bestelde eerst een aperitiefje: hij ging voor een biertje ’13’, een artisanale pils. Lekker Belgisch biertje naar het schijnt 🙂 . Ik nam een alcohol vrij drankje: hun zelfgemaakte kefir, een super gezond probiotica. Ik kende dit niet, dus dan probeer ik dat graag eens uit. 🙂 Een aanradertje!

Als lunch nam ik de toast met pompoenhummus, ricotta en koolslaatje. En Jochen nam toast met zalm en nog zoveel lekkers op het bord. Echt, deze smaken, wauuuw! Het zat hem in de kleine details, een nootje erbij, gepekelde ajuintjes, toefje van …, mosterdzaadjes, … Dit maakte het af! Om je vingers van af te likken. Zo heerlijk! De gerechten staan geschreven op een bord boven hun mooie toog, en veranderen dus ook vaak. Alles lekker vers. Je hebt nog zoveel meer keuze, maar dan moet je dit pareltje eens een bezoekje brengen. We sloten af met een lekkere warme koffie. Genoten! Ons zien ze daar zeker terug!

Dok Noord 4E 001, 9000 Gent

www.way.gent

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply