Hotspots

Hotspots: “Den Haag”

Den Haag, een gezellige stad met prachtige gebouwen, cozy winkeltjes, leuke straatjes, hotspots, … Dicht bij het strand ‘Scheveningen’ dat vol staat van de hippe beachbars. Den Haag bruist! Ik neem je mee naar de plekjes die wij nu uitgekozen hadden om … te eten & drinken natuurlijk!! #foodie always & everywhere 🙂

We starten ons weekend in “Bite Me”: heerlijke apero, lekker flesje wijn en wat tapas. Meer moest dat niet zijn op een vrijdag avond. Als wij maar een lekker  glaasje hebben om het weekend goed in te zetten 🙂 Gezellig praten aan de hoge tafels, buiten op het terrasje lagen er dekentjes en was er een warm vuurtje. Als je een tapasje bestelde kon je het ‘live’ zien klaar maken. Leuk concept: Drinks en Tapas to share. Deze gastrobar is dagelijks open & ligt aan een gezellig pleintje. Je kan hier lunchen, borrelen, dinneren, … Of zin om ’s avonds laat te komen en nog een kleine bite te bestellen? Dat kan perfect. Pure smaken, fantastische gerechten om te delen. Aanrader: Spicy hummus met flatbread.

 Anna Paulownaplein 9, 2518 Den Haag

Een gezond ontbijt, warme koffie, lunch, lekkere wijntjes en verse sapjes. Dit vind je in Haver! Na onze ochtendwandeling, gingen we hier ontbijten. Ik koos voor een “green bowl” (op basis van kwark, avocado en spinazie) met banaan, appel, kiwi en granola. Jochen ging voor een croissantje met verse confituur. En natuurlijk namen we elk nog een toast met een roereitje. Want voor ons is het geen geslaagd ontbijt zonder ‘scrambled eggs’ erbij 🙂 . Ik ging ook voor een gezond groen sapje  & een “caramel cappuccino”. Mmmmmm. In Haver heerste ook zo een typische kerstsfeer. De geur, de warmte, mooie kerstversiering, het interieur, lieve mensen, een prachtige kerstboom, … Een gezellig pareltje in een leuke buurt in Den Haag.

 

Reinkenstraat 103, Den Haag

 

  • Pim Coffee (koffie & taart/ontbijt & lunch)

    In de namiddag kregen we een klein hongertje, we stapte binnen in Pim coffee. Een vintage koffie bar in de wagenstraat (er is ook nog eentje in de Prins Hendrikstraat). Smullen van een stukje vegan bananenbrood (glutenvrij) & een blueberry muffin. Mmmmm, ideaal om op te warmen!

Wagenstraat 144, 2512 Den Haag

 

Hier vind je de perfecte combinatie: Food voor healthy people maar ook de “zoete bekjes” vinden hier hun meug! Leuke setting, alles in ‘pistache kleur’. Heerlijke taartjes/gebakjes van Sue (zonder suiker) . Deze hotspot is gelegen bij de tuin van het paleis. Heerlijk om te picknicken bij mooi weer.  Want je kan hier ook Take Away doen. Perfect doen, voor de rustige genieters of als het snel moet gaan. Wij zaten in het gezellige hoekje met veel kussens achteraan in het zaakje. Relax de zondag beginnen. Ik koos voor de bowl met Griekse yoghurt, granola en vers fruit. Jochen ging voor iets zoets: wentelteefjes met aardbeien en bosbessen. En natuurlijk: toast met eitjes. Dubbel cappucino erbij en zalig genieten op een zondag morgen.

Prinsestraat 134, 2513 Den Haag

 

Hier keek ik het meeste naar uit: ‘Mama Kelly’, een Urban Bistro. Een prachtig restaurant in het Ketelhuis, dat een onderdeel is van de Caballero Fabriek.  Ze serveren twee van mijn favoriete dingen: Kip of Kreeft. Deze specialiteiten serveren ze op verschillende manieren. Van klassiek tot ‘met dat ietsje meer’. Simpele kaart dus, maar je kan hier ook van nog andere heerlijke dingen genieten: zo koos ik die avond voor een verse vegetarische risotto met bospadenstoelen & als sidedish broccoli met nootjes. Jochen ging voor de gegratineerde kreeft met spinazie en verse frietjes. Heerlijk!! Lekker flesje spaanse wijn erbij. En…. de kers op de taart was mijn dessert: een stukje dadelcake met toffeesaus, mmmmmmm!!! Extase! 😉 Jochen smulde van hun ook heerlijke cheesecake. Het was een top ervaring. Mega setting: grote loods, het interieur is prachtig, super cool ingericht maar toch warm en gezellig. Een industriële look! Witte tafelkleedje en kaarsje op tafel. En wat mij hier ook weer opviel, is dat ze suppppeeeerrr vriendelijk zijn, en altijd met een lach op hun gezicht je bedienen. Wij Belgen zouden daar nog iets kunnen van leren. We krijgen zelfs op ons ‘recuetje’ een tekstje: ‘Gezellig dat jullie er waren! Fijne avond Liefs Sjoerd en Esmée’. Hoe cool is dat?!!!! Ik was echt onder de indruk. Hier komen we nog zeker en vast terug! Als je in Den Haag bent, reserveer hier zeker een tafeltje! Alles klopt hier gewoon! FANTASTISCH concept!

Saturnusstraat 100, 2516 AH Den Haag

 

  • Oker (Reastaurant, Apero & bites)

Zaterdag was het zoooo koud, dat we al vroeg besloten om ergens binnen te gaan voor ‘afternoon drinks’ 😉 We moesten ons ‘warm drinken’. We kozen voor het restaurant Oker, waar je ook héél de dag door iets kan gaan drinken en genieten van wat kleine hapjes. Hier kan je ook lunchen en dineren. Een lekker Gin Tonic, een Duvel én heerlijk krokant kippetje met chili saus. Mmmm. Yummie!!

Denneweg 71, 2514 Den Haag

 

Een leuk boutique hotel, in een hippe buurt, dichtbij leuke restaurantjes, winkels, … . Vriendelijk personeel, warme kamer en elke morgen konden we genieten van gratis koffie, thee en wat vers fruit. Zalig. Dit is een plekje waar we zeker nog terug komen, misschien eens in de lente/zomer, terrasjes weer 😉

Laan Copes van Cattenburch 38, Den Haag

 

Den Haag heeft nog zoveel verborgen pareltjes, leuke winkels, hippe bars & fantastische restaurants. Een levendige stad, waar je ook gezelligheid, warmte en rust kan vinden.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply