Lifestyle

Feesttafel: Simpel, met véél groen

De kerstperiode, het moment om je eens uit te leven met je tafeldecoratie. Hoe creëer je op Kerstmis en Nieuwjaar een perfect gedekte, feestelijke tafel voor vrienden en familie? Maak het origineler, persoonlijker en feestelijker.

Hieronder enkele tips & tricks hoe ik mijn tafel aankleed (naast véél lekker eten natuurlijk 😉 ):

  • Ik creëer sfeer met véél kaarsen en groen in mijn huis. Dus dit mocht niet ontbreken als ik mijn tafel dekte. Verschillende soorten kaarsen: theelichtjes, dikke kaarsen, lange kaarsen, … Maar zorg dat ze niet te hoog komen, want niets zo vervelend om als gast aan tafel te zitten en je overbuur niet kunnen zien door de grote lange kaarsen die voor je staan 🙂 .
  • Ik gebruikte ook op mijn tafel gouden dessert vorkjes. Je tafel mag schitteren.
  • Wat ik graag gebruik is servetten met een leuke quote op, liefst zwart en wit. Leuk om te lezen als je gasten aan tafel gaan.
  • Veel hout op je tafel vind ik  enorm mooi: ik gebruikte een stuk boomstam om mijn kaarsen op te zetten en als onderleggers voor de wijnglazen.
  •  Kies voor natuurlijk elementen. Veel groen: eucalyptus, laurierblaadjes, kastanjes, okkernoten, vijgen dat ik in 4 stukken gesneden heb, een sier pompoen, een kleurrijke bloem (die ik nog over had van mijn Bloomon boeket), fruit, pompelmoes open gesneden, bessen, … Je kan ook je tafel versieren met kleine takjes uit je kerstboom (gewoon je schaar erin zetten).
  • Durf ook verschillende glazen te gebruiken (vooral als waterglazen durf ik dat wel eens te doen). Tip: ga nu naar de kringloopwinkel, daar koop je super leuke glaasjes voor weinig geld. Retro!

Geniet van elkaar én van deze prachtige tijd van het jaar.

Believe in the magic of Christmas!

 

Gouden mesje én lepeltje met vogeltje eraan, servetten: Kabine Shop Koksijde

Gouden vorkjes: Casa Nieuwpoort

Glazen: Kringloopwinkel

Waterglazen: Ikea

Borden: Oud servies van Jochen zijn opa 🙂

Hout: een klusjesman heeft deze zelf gesneden uit oude gedroogde boomstammen  maar dit kan je perfect kopen in decoratie winkel. Ik denk maar aan Aveve.

Kaarsen, rieten placemats: Nomad Nieuwpoort

Vaasjes: Bloomingville

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply