Gezonde baksels

Kerst tulband met kers & peer

Een kersttulband, dan zitten we toch helemaal in de kerstsfeer, niet 🙂 !? De topping maakt de cake lekker zoet. De vorm alleen al maakt het voor mij feestelijk. Een tulband ziet er altijd zo fancy uit. Eigenlijk doet de vorm het meeste werk. Ik haalde de mijne bij Dille & Kamille. Ik verheug mij al zooo op de kerstdagen. Gelukkig is het recept niet ingewikkeld om te maken. Het is zeker eens zo leuk om de beslagkom achteraf uit te likken. De cake is echt heerlijk, lekker smeuïg door de peertjes en de kersen. Winters door de frosting van amandelen en cashews. Het geeft een feestelijke toets. Deze tulband is ook perfect als ontbijt met wat verse confituur erover of gewoon als snack om mee te nemen naar je werk. Door dit recept kom je echt in de “Christmas baking mood” !!

 

Kerst tulband met kers & peer

Print Recipe
Serves: 1 Cooking Time: 1h15min

Ingredients

  • - 150 gram speltmeel
  • - 2 eieren
  • - 2 el bakpoeder
  • - 50 gram havermout
  • - 300 gram kersen
  • - 1 rijpe banaan
  • - 200 gram griekse yoghurt
  • - 60 gram kokosolie
  • - 60 gram kokosbloesemsuiker
  • - 3 rijpe peren
  • - 1 tl vanille aroma
  • Onderaan de tulband:
  • - jouw favoriete granola
  • - 50 gram gesmolten kokosolie
  • On top (als je tulband afgekoeld is)
  • - 25 gram cashewnoten
  • - 10 gram amandelnoten
  • - 50 gram gesmolten kokosolie
  • - 1/2 rasp van een citroen
  • - 3 el esdoornsiroop
  • Hou een paar kersen apart als afwerking.

Instructions

1

Doe in een grote beslag kom: speltmeel, havermout, 2 eieren, griekse yoghurt, gesmolten kokosolie, vanille aroma, kokosbloesemsuiker en bakpoeder in. Meng dit goed door elkaar.

2

Schil 3 rijpe peren en plet 1 rijpe banaan.

3

Voeg deze toe aan het mengsel.

4

Neem de kersen (ik gebruik kersen uit een bokaal zonder pit), laat ze uitlekken en voeg deze toe aan het beslag.

5

Neem de tulband, vet die goed in met kokosolie. Voeg onderaan wat van je favoriete granola (1 klein handje) en wat kersen. Voeg hier nu het beslag bij. Werk onderaan af met nog 1 handje granola en 50 gram gesmolten kokosolie.

6

Zet nu de tulband in een voorverwarmde oven op 180 graden. Ongeveer 60 minuten.

7

Ondertussen maak je de topping: neem je keukenmixer, voeg er 25 gram cashewnoten, 10 gram amandelnoten, 50 gram gesmolten kokosolie, rasp van een citroen en 3 el esdoornsiroop aan toe. Mixen maar.

8

Strooit deze over de afgekoelde kerst tulband.

9

Serveer met wat kersen er boven op.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply