Gezonde baksels

Havermout koekjes met rode bessen

Ben je op zoek naar gezonde tussendoortjes? Dan kun je ze het best zelf bakken. De voorverpakte ‘gezonde koekjes’ bevatten vaak veel toegevoegde suikers waar je niet van af weet. Dus daarom is de beste oplossing, gewoon zelf in je keuken duiken en zelf aan de slag gaan. Dat is toch het leukste wat er is.

Deze havermout koekjes met rode bessen zijn knapperig van buiten en toch nog wat chewy vanbinnen. Echt een onschuldig tussendoortje.

 

 

Ze hebben een lekkere smaak, de combinatie van de rode bessen, pindakaas én de havermout. Mmmm, echt smullen. Je kan ze perfect een dag of 4 bewaren in een mooie gesloten bokaal En ik vind dit zo mooi staan in je keuken.

Dus dit is jullie recept: supersnelle koekjes, maar vooral heerlijk gezond. DE perfecte TREAT! 🙂 Je zal er niet meer zonder kunnen.

Havermout koekjes met rode bessen

Print Recipe
Serves: 18 koekjes Cooking Time: 40 min

Ingredients

  • - 180 gram havermout
  • - 50 gram kokosolie (gesmolten)
  • - 10 gram stevia poeder
  • - 2 el pindakaas
  • - 80 gram rozijnen
  • - 2 eieren
  • - 2 tl kaneelpoeder (of koekkruiden)
  • - 2 el soja yoghurt (amandel alpro soja)
  • - 1 tl bakpoeder
  • - 1 tl vanille extract
  • - 2 el kokosbloesem stroop (of honing)
  • - 5 stengeltjes rode bessen

Instructions

1

Maal je havermout en de helft van de rozijnen fijn met je keukenmixer.

2

Smelt je kokosolie in een pannetje (of in de microgolf) en voeg die samen met de eitjes en bakpoeder erbij. Mix dit fijn.

3

Daarna neem je een grote beslag kom. Doe daar de rest van je rozijnen, soja yoghurt, pindakaas, stroop, stevia, kaneelkruiden, vanille extract en de havermoutmix in.

4

Meng dit goed door elkaar.

5

Neem de rode bessen, doe ze van de stengeltjes en meng deze door het beslag.

6

Verwarm je oven voor op 180 graden. Maak kleine bolletjes van het beslag en leg deze op bakpapier op een bakplaat. Duw deze plat (zorg dat ze niet te dicht bij elkaar liggen, dat ze niet aan elkaar kleven).

7

Zet in de oven voor ongeveer 30/35 min. Haal de koekjes uit en laat afkoelen. Zo worden ze krokant aan de buitenkant.

Notes

Ze zijn aan de buitenkant wat krokant, maar van binnen zijn ze lekker zacht. HEERLIJK! Ook de kids zijn er zot van!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply