Gezonde baksels/ Ontbijt

Healthy cinnamon rolls

Gezonde en lekkere cinnamon rolls maak je gewoon zelf!

Ideaal als snack of als ontbijt! Dit wil je elke dag eten! Heerlijk als ze nog wat lauw zijn met wat verse yoghurt of kaas er over! Yummmm!! Trust me, het lijkt moeilijk maar deze zijn echt SUPER gemakkelijk! En voor de Vegan lovers, dit is ook voor jullie! 😉 Vrij van geraffineerde suikers, tarwe en koemelk! De ‘slechte’ ingrediënten in de ‘vette’ cinnamon rolls zijn vervangen door alternatieven die een stuk minder ongezond zijn. Kokosbloesemsuiker is ook wel suiker maar omdat die vitamine B bevat en het suikergehalte in ons bloed minder snel verhoogd, is het een gezond alternatief!

Geniet lieverds!

Healthy cinnamon rolls

Print Recipe
Serves: 12 rolletjes Cooking Time: 50 min

Ingredients

  • Deeg:
  • - 250 gram speltmeel
  • - 1 el baksoda
  • - 1 el zout
  • - 2 el kokosbloesemsuiker
  • - 150 ml amandelmelk (gemengd met 1/2 tl azijn)
  • - 3 el kokosolie
  • - 1 el esdoornsiroop
  • Vulling:
  • - 50 gram kokosbloesemsuiker
  • - 1 el esdoornsiroop
  • - 1 el kaneel
  • - Snuf zout
  • - 1 el stevia
  • - 50 gram rozijnen
  • - 2 el kokosolie
  • - 20 gram grof gehakte pecan noten

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 220 graden.

2

Maak het deeg: meng 250 gram speltmeel, 1 el baksoda, 1 el zout, 2 el kokosbloesemsuiker, 3 el gesmolten kokosolie, 1 el esdoornsiroop en 150 ml amandelmelk met 1/2 tl azijn.

3

Meng dit goed door elkaar tot een deeg.

4

Schud wat meel op je aanrecht, leg het deeg erop en maak een bol. Zet 30 minuten in de koelkast.

5

Ondertussen maak je de vulling.

6

Meng 50 gram kokosbloesemsuiker, 1 el esdoorsiroop, 1 el kaneel, snuf zout, 1 el stevia, 50 gram rozijnen, 2 el gesmolten kokosolie en 20 gram pecan noten (grof gehakt). Meng dit goed door elkaar met een vork.

7

Haal nu het deeg uit de koelkast.

8

Strooi wat meel op het aanrecht, leg het deeg erop en rol uit met een deegroller totdat de plak ongeveer 2 cm dik is.

9

Smelt nog wat kokosolie, en wrijf de plak in met de olie. Nu mag de vulling in de lengte erop (vul van boven tot onder). Rol nu voorzichtig de rol dicht en snij in rolletjes van 4/5 cm.

10

Neem een ingevette ovenschaal, en leg de rolletjes mooi tegen elkaar erin. Vet de bovenkant in met de overgebleven kokosolie en wat kaneel.

11

Zet in de voorverwarmde oven voor ongeveer 20/25 minuten.

12

Haal de rolls uit de oven en laat afkoelen.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply