Diner

Mexicaanse burritobowl met kip en zilvervliesrijst

Mexicaans feestje! Ik ben zot van de Mexicaanse keuken. Tijdens onze roadtrip door Mexico was het eten dan ook 1 van mijn hoogtepunten 🙂 #foodie

Deze rijstbowl is gevuld met kip, rode kidneybonen, mais, paprika, … Heerlijk! Normaal gesproken rol je de vulling van een burrito in een wrap maar bij deze bowl doe je alle ingrediënten voor de vulling in een kom. En de wraps worden geschrapt 🙂 Voor tijdens de week is dit zo gemakkelijk en super gezond! Enjoy!

Btw, maak je deze burrito bowl klaar in het weekend.. serveer dan met een glaasje rode wijn 😉 ! Want niet vergeten Ladies, it’s al about the balance! #treatyourself

Mexicaanse burritobowl met kip en zilvervliesrijst

Print Recipe
Serves: 1 Cooking Time: 35 min

Ingredients

  • - 1 kipfilet (125 gram)
  • - 30 gram zilvervliesrijst of bruine rijst
  • - 1 rode paprika
  • - 1 chili
  • - 1 sjalotje
  • - 1/2 teentje look
  • - 50 gram maïs
  • - 2 el tomatenpuree
  • - 200 gram tomatenblokjes of passata
  • - Olijfolie
  • - 1 partje limoen
  • - 70 gram rode kidneybonen
  • - Peper, zeezout, kippenkruiden, komijn
  • - Afwerking: verse peterselie, koriander en eventueel een lepeltje yoghurt of zure room

Instructions

1

Kook de zilvervliesrijst 25 minuten tot dat het gaar is.

2

Snij het sjalotje en look in fijne stukjes. Stoof dit aan in een grote pan.

3

Snij de kippenfilet in blokjes en deze mogen er ook bij. Kruid met peper, zout en kippenkruiden.

4

Snij de paprika en chilipeper (haal eerst de zaadjes eruit) in fijne reepjes.

5

Deze mogen bij de kip. Laat even stoven.

6

Voeg de tomatenpuree en de tomatenblokjes erbij. Kruid af.

7

Laat even sudderen op een laag vuurtje.

8

Voeg de maïs eraan toe. Meng alles nog eens goed door elkaar.

9

Serveer met de zilvervliesrijst, verse kruiden, sap van 1 partje limoen en eventueel een schepje yoghurt.

Notes

Tip: voeg een lepel guacamole eraan toe!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply