Dessertjes/ Gezonde baksels

Chocolade cheesecake met fruittopping

Dit receptje voor de chocolade cheesecake is ‘to die for’! Het ziet er zo mooi uit, en de smaak is heerlijk. Voor elke chocolade liefhebber is deze zoooo lekker romig. Hij is eigenlijk best gezond want ik gebruikte  pure chocolade. Geen suikers of andere ongezonde ingrediënten. Hier kan je zonder schuldgevoel van genieten. En wat er hier ook zo fijn is, is dat deze helemaal niet moeilijk te maken is.

Tip: Gebruik een bakvorm van 15 cm diameter (bij een te grote springvorm is de taart te dun en niet luchtig genoeg) &  laat de taart afkoelen, en leg dan pas het fruit erop en zet hem even in de koelkast voor je hem serveert .

Chocolade cheesecake met fruittopping

Print Recipe
Serves: 1 taart Cooking Time: 1 uur 10 min

Ingredients

  • Bodem:
  • - 15 dadels (ontpit)
  • - 3 el kokosolie (gesmolten)
  • - 8 el havermout
  • Vulling:
  • - 400 gram philadelphia light
  • - 2 eieren
  • - 1 tl vanille extract
  • - 4 el stevia
  • - 80 gram pure chocolade (gesmolten)
  • Afwerking:
  • - Snuifje kokosschilfers
  • - 6 aardbeien
  • - 6 frambozen
  • - Paar bosbessen
  • - 1 takje rode bessen
  • - 1 munttakje

Instructions

1

Bekleed je springvorm met bakpapier.

2

We beginnen met de bodem. Smelt je kokosolie, doe dit met de dadels en havermout in je keukenmixer. Meng dit goed.

3

Schep het beslag in je springvorm en maak hiervan de bodem. Druk goed aan met je handen, zodanig dat de hele bodem bedenkt is (is maar een fijn laagje).

4

Zet het in de koelkast voor ongeveer 25 minuten.

5

Maak ondertussen je vulling. Neem een beslag kom en schep hier je philadelphia kaas samen met je steviasuiker en vanille extract in, en meng dit goed door elkaar. Doe één voor één je eieren erbij en mix dit tot een glad mengsel met je staafmixer.

6

Schep 1 lepeltje in een pot apart (voor de afwerking).

7

Smelt je pure chocolade in een pannetje of au bain-marie.

8

Meng dit door je philadelphia beslag. Roer dit goed door elkaar, Vul je springvorm met dit mengsel (bovenop je dadel-havermout bodem).

9

Voeg wat druppels van het beslag (dat je aan de kant hebt gezet) op je chocolade beslag, en veeg dit met een vork of prikker uit elkaar zodanig dat je een mooie print krijgt (zoals marmer).

10

De taart mag in een voorverwarmde oven op 180 graden, ongeveer 50 min/1 uur.

11

Als de taart afgekoeld is, doe je er wat kokosschilfers over en versier je het met fruit naar keuze. Ik gebruikte aardbeien, paar bosbessen, takje rode bessen en frambozen.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply