Dessertjes/ Knabbels

Frozen Yoghurt bars

The best Yoghurt bar ever… Echt waar!! De combi van de Griekse yoghurt, pindakaas en de pure chocolade met de aardbeien.

Op zoek naar een gezonde verkoeling tijdens de warmere dagen? Dan zijn deze ‘Frozen yoghurt bars’ ideaal. Een heerlijke koude snack. Een lekker alternatief voor roomijs en de frozen yoghurts die ze verkopen in de winkel of in de ‘frozen yoghurt shops’. Daar zitten vaak verstopte suikers en vetten in. Hier weet je wat je eet. 🙂

 

 

Super simpel receptje, maar oooh zo lekker. Deze bars zijn echt YUMMMM!

Als je zelf ijs maakt zonder machine, is het vaak erg hard als je het uit de vriezer haalt. Dit is vaak het geval met zelfgemaakte frozen yoghurt. Hierdoor minder schepbaar. Maar deze bars zijn wel zacht genoeg om in stukken te breken en om repen van te maken.

Een kleine tip: ik gebruik altijd Griekse yoghurt. Omdat deze yoghurt lekker romig is.

Met deze bars kan je mee spelen zoveel je wil. Doe er een ander soort fruit op, pinda kaas on top, werk af met grof gehakt nootjes, …

 

The sky is the limit!

Frozen Yoghurt bars

Print Recipe
Serves: 1 grote plaat Cooking Time: 4u 15 min

Ingredients

  • - 250 gram Griekse yoghurt
  • - 1 el pindakaas (natuur)
  • - 1 el stevia of andere zoetstof
  • - 50 gram pure chocolade
  • - 5 aardbeien

Instructions

1

Meng in een kom 250 gram Griekse yoghurt met 1 el pindakaas en 1 el stevia (of honing). Mix alles goed door elkaar.

2

Smelt 50 gram pure chocolade (ik doe dat altijd in de microgolf 😉 ).

3

Snij de aardbeien in fijne schijfjes.

4

Neem een plaat of vierkante bakvorm, leg daarop wat bakpapier.

5

Giet nu het yoghurt mengsel er op, spatel mooi open. Giet de pure chocolade erover met een lepel en smeer wat open met een vork.

6

Duw nu de schijfjes aardbeien in het mengsel.

7

Zet minimum 4 uur in de vriezer. (ik liet het een nachtje zitten)

8

Breek ze in stukken en bewaar de stukken die je niet op eet in de diepvries.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply