Gezonde baksels

Vegan Kruimeltaart met perzik en rood fruit

Kruimeltaart is een soort gebak, waarbij fruit wordt gemengd met kruimeldeeg. Een soort crumble.. En zeg nu zelf, wie houdt er nu niet van een krokante crumble?

Ik heb hem deze keer gemaakt met overrijpe perziken en diepvries rood fruit. Deze taart is dan ook vegan! Zonder roomboter, eieren, … Volledig plantaardig! De taart valt wel wat uit elkaar als je hem aansnijd maar dat is juist het lekkerste aan de taart. Dit komt door de crumble (kruimeldeeg). Dus serveer gerust met een bolletje soja ijs!

Proberen jullie hem ook eens? 🙂

Vegan Kruimeltaart met perzik en rood fruit

Print Recipe
Serves: 1 taartje Cooking Time: 1 uur

Ingredients

  • - 100 gram volkoren speltmeel
  • - 80 gram havermout
  • - 60 gram kokosbloesemsuiker
  • - 40 gram lijnzaad
  • - 1 el bakpoeder
  • - 120 gram kokosnoot boter
  • - 1 el kaneel
  • Vulling:
  • - 3 perziken
  • -100 gram rood diepvriesfruit
  • - 40 gram chia zaad
  • - 1 el water
  • - 25 gram kokosbloesemsuiker
  • - 1 el stevia

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Mix in je keukenmachine: 80 gram havermout, 100 gram speltmeel, 60 gram kokosbloesemsuiker, 1 el kaneel, 40 gram lijnzaad, 1 el bakpoeder. Ongeveer 30 seconden. Daarna doe je er 120 gram kokosnootboter erbij en mix nog eens kort (20 seconden).

3

Schep 2/3 van het kruimeldeeg apart en doe 1/3 in een bakvorm.

4

Druk goed aan met je hand of een lepel. Zet de bodem 10 minuten in de oven.

5

Ondertussen maak je de vulling. Neem een steelpannetje, doe hier 100 gram diepvriesfruit, 3 gesneden perziken (in fijne blokjes), 40 gram chia zaad, 1 el water, 1 el stevia en 25 gram kokosbloesemsuiker.

6

Kook op een middelhoog vuurtje en laat dit 10 minuten pruttelen. Roer af en toe er door.

7

Prak het rood fruit met een vork.

8

Verdeel dit mengsel over de voorgebakken bodem en de rest van het overgebleven kruimeldeeg mag erover. Niet moet je niet aandrukken.

9

Bak de taart 40 minuten in de oven. Totdat de bovenkant een lichtbruine kleur heeft.

10

Laat de taart afkoelen voordat je hem aansnijd.

Notes

Tip: heerlijk met een schep magere kaas, ricotta of (soja) ijs. ENJOY!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply