Diner

Courgetti carbonara met kip

Een gezonde en koolhydraatarme variant op de spaghetti carbonara. Mijn basis? Courgette en kip! 🙂

Courgette en de carbonara saus gaan super goed samen! Een echte Italiaanse klassieker, in een gezond jasje! Genieten!

Courgetti carbonara met kip

Print Recipe
Serves: 1 Cooking Time: 20 min

Ingredients

  • - 1 kleine courgette
  • - 25 gram Parmezaanse kaas
  • - 120 gram gerookte kip (of kipfilet)
  • - 120 gram magere kaas (of yoghurt)
  • - Peper en zout
  • - 100 gram champignons
  • - 1 eidooier

Instructions

1

Doe de courgette door een spiraal snijder. En snij de champignons in fijne stukjes.

2

Bak de gerookte kip (of blokjes kipfilet) in wat olijfolie samen met de gesneden champignons. Haal deze uit de pan.

3

Doe de courgetti in de pan en bak een paar minuten. Verwijder het vocht die vrij gekomen is. Zet even opzij.

4

Meng in een kommetje 120 gram magere kaas, 20 gram Parmezaanse kaas en 1 eidooier. Meng alles goed door elkaar en kruid met peper en zout.

5

Alles mag nu samen in de pan. Bak een 5 tal minuten goed aan.

6

Serveer met wat Parmezaanse kaas on top!

Notes

Serveer met wat verse basilicum.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply