Flatbread of platbrood is de eenvoudigste broodsoort. Zeker om te maken. Het deeg hoeft niet te rijzen en het is direct klaar. Je bakt het gewoon in een pan of in de oven. Versgebakken zijn ze het lekkerst. Je kan ze perfect de dag erna nog wat opwarmen in je broodrooster of even afbakken in de oven. Ik voegde er extra veel kruiden aan toe, zodanig dat je een lekkere ‘flavor’ krijgt. Je kan dit brood ook perfect maken met verse kruiden.
Flatbread is ook heerlijk als pizzabodem. Eerst je flatbread maken, en dan beleggen met allerlei lekkere groentjes en kaas, dan nog even afbakken in de oven en klaar. Yummie!!
Flatbread met kruiden
Print RecipeIngredients
- - 250 gram speltmeel
- - 1 el bakpoeder
- - 200 gram magere yoghurt
- - 1 tl anijspoeder, Provençaalse kruiden, komijn, curry, lookkruiden, zeezout, zwarte peper, gedroogde peterselie
- - 1 el chia zaad, hennepzaad, zonnebloempitten, lijnzaad (optioneel)
Instructions
Meng alle ingredienten in een grote kom. Kneed het deeg. Is het nog te plakkerig, voeg nog wat speltmeel eraan toe.
Neem je bakplaat, leg er bakpapier op, en leg het deeg erop. Leg nog een stuk bakpapier op en wrijf open tot een platte koek van ongeveer 2 a 3 cm. Hoe fijner je hem maakt, hoe krokanter hij wordt.
Zet in een voorverwarmde oven op 180 graden. Ongeveer 30 a 35 min, tot het flatbread een groudbruine kleur heeft.
Je kant dit ook bakken in de pan. Dan moet je het deeg wel in 4 stukken verdelen, en telkens 4 platte koeken maken en bakken aan beide zeiden.
Notes
Heerlijk met groene pesto dip, hummus, kruidenkaas, ...
No Comments