Drankjes, sapjes & smoothies/ Lifestyle

5x gezonde en frisse mocktails

De meeste mensen die mij kennen, weten dat ik graag een glaasje alcohol drink. Ik kan daar zo van genieten, een glaasje wijn bij het eten of een lekker gin-tonic als apero :). Maar vaak draait dit uit in overdaad…:  2 aperitieven, paar glaasjes rode wijn, vaak nog een Italiaanse koffie, .. Ik drink dan niet meer bewust. Dit zijn ook allemaal calorieën dat je binnen krijgt, met dank aan de bubbels, cocktails en de glaasjes wijn. Ik mag dan wel zo gezond en bewust eten. Zo komen er ook veel suikers binnen.

Wist je dat je per glaasje wijn ongeveer 80 kcal moet tellen. Voor een gin & tonic tegen de 200 kcal. En die cocktails zijn ook dik makers. Een pina colada kan soms tot 600 kcal bevatten. Is toch gek?!? 🙂

Aperitieven en feesten.. Kan dit ook makkelijk zonder alcohol? Ik ben klaar om het te proberen! Voor mij is dit een hele uitdaging. Val ik hier van af? Voel ik mij beter? Toevallig is het nu ook Tourneé Minerale, maar ik was al langer van plan om dit eens te doen. Daarom startte ik op 1 februari met een alcohol vrije maand. We zijn nu twee weekjes verder, en het gaat goed. Ik zweer zeker ‘alcohol’ niet volledig uit mijn leven hoor, want ik hou er teveel van. Maar zo af en toe eens stil staan bij wat je drinkt kan zeker geen kwaad.. 🙂

Omdat ik niet de hele tijd water of cola zero wil drinken, probeerde ik een paar mocktails uit. Geen mocktails die vol met suikers zitten. Ik wil gezonde maar vooral lekkere drankjes.

 

Hier 5 receptjes voor leuke mocktails, laat je inspireren:

  • Lemon Mocktail: 2 el vlierbloesemsiroop, 2 schijfjes limoen, 1/2 limoensap, ijs, 100 ml spuitwater, 3 basilicumblaadjes

 

  • Crodino Flavor: 1 flesje Crodino (alcoholvrij drankje), ijs, 1 schijfje sinaasappel, 50 ml tonic (schweppes zero)

  • Sofia’s Favorite: 1/2 rijpe mango (Mix deze fijn in je blender samen met 1 el honing), ijs, 100 ml gingerale (schweppes of fever tree)

 

  • Berry Mocktail: 50 ml spuitwater, ijs, 1 el honing, 50 ml cranberry sap, 100 ml tonic (schweppes zero), 5 bosbessen, 2 frambozen, 2 takjes rode bessen

 

  • GingerOrange Mocktail: 100 ml ginger ale, 1/2 verse sinaasappelsap, snuifje kaneel, ijs, 1 kaneelstokje

 

0% alcohol, maar zoveel smaak.

Geniet ervan.. Laat me weten wat jullie ervan vinden. Probeer ze zeker uit.. Santé !!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply