Hotspots

Hotspots: Ons weekendje Antwerpen

Afgelopen weekend gingen we op stap met de vriendjes. Richting één van onze favoriete steden: Antwerpen. Een stad waar alles kan, waar je mega lekkere pareltjes hebt om je als een echte ‘foodie’ te laten gaan 🙂

Een top weekend met prachtig weer, 2 mega fantastische mensen om alles mee te delen, .. En vooral: heerlijke & nieuwe plekjes om te eten en te drinken ontdekt. Ongelooflijk genoten. Gewoon genieten van de kleine dingen in het leven, zalig toch. 😉

Ik plande alles wat op voorhand. Dit waren onze ‘spots’:

  •  Pilar Hotel: een hotel met een ideale ligging pal aan het Zuid. Voor ons is dit de buurt om te logeren. ’s Avonds nog zin om iets te gaan drinken? Maar geen zin om nog ver te slenteren? Rond en in het Zuid zijn er tal van café’tjes/bars om nog na te genieten. Dit hotel heeft ook nog een ‘foodbar’, ideaal om te blijven ontbijten, lunchen of dineren.

  • Plant B: Gaan jullie een hele dag shoppen? En wil je eerst een gezond en vegan ontbijtje dicht bij de winkeltjes? Dan moet je naar ‘Plant B’! Hier ligt de focus op plantaardige voeding. Ik at hier de havermout met sojamelk en banaan & hun ‘yummie scrambled tofu egg’. Niets is teveel voor de eigenares. Ze staat open voor al je vragen en verlangens. Een eerlijk en lekker adresje.

  • Mirlo’s: één van mijn favoriete ontbijt adresjes als ik naar Antwerpen ga. Jochen kiest keer op keer hun wentelteefjes met vers fruit. En ik ga meestal voor de sojayoghurt met fruit en granola. Natuurlijk met een eitje erbij 🙂 . Maar hun ‘pancakes’ zijn ook ’to die for’. Dus zeker dit adresje eens bezoeken.

 

  • Sumac (Libanese Streetfood) in het hartje van Antwerpen & super dicht van ons hotel. Hier geniet je van homemade Libanese gerechten, echte mediterraanse streetfood. Je waant je door de muziek en hun smaken echt in het Midden-Oosten. Ook hun interieur is top: mozaïektegeltjes, krukjes, witte tegeltjes aan de muur, … Wij bestelden gewoon van alles 🙂 : hummus met hun zaatar flatbread, smoked aubergine met tahini, falafel, Roast beef met tomatenaadjes en groene pepers, lam & de grilled chicken. We hebben gesmuld! De vibe zat goed en ooooh ‘I love Lebanese food’. Een groot pluspunt is dat je niet enkel ter plaatse kunt genieten, maar hier is ook take away mogelijk!

  • Black Smoke: een BBQ restaurant in een mega cool donker interieur met een rooftop bar. Zalig als het mooi weer is. Dit concept klopte volledig (qua eten, interieur, de bediening, de sfeer, …). Het was een fantastische ervaring. En die smaken van hun vlees, mmmmm YUMMM!! Ook de zoete aardappel die je erbij kreeg, het ‘kolenslaatje’, … Jep, wij waren fan! Wij gaan zeker nog terug!

  • Dansing Chocola (drinks, food en apero): voor mij één van de gezelligste cafés van Antwerpen. Leuk retro plekje op een gezellige hoek van de Kloosterstraat. Het interieur is retro: oude stoelen, tafels, vaasjes, … Heerlijk om te aperitieven & wat tapas te eten.

              

  • Cremerie Germaine (fantastische ijsjes): Lekkere Italiaanse ijs naast het MAS-museum. Perfect voor tijdens de warme dagen. Pure smaken die je doen terug denken aan je kindertijd.

  • Aloha Antwerp: Hawaiian vibes hier 🙂 Een beachbar aan de rand van de stand, pal in de ‘Bocadero’. Mooi weer? Ga hier dan wat ‘chillen’ met een frisse homemade limonade of icetea. Of eet één van hun heerlijke ‘hawaiiaanse bowls’. Alles is hier vers en je kan kiezen uit zowel vis, vlees, veggie, vegan, … Het was hier dan ook zalig zitten buiten, onze voetjes in het zand & apero in de hand. 🙂

Als ik dit nog eens lees, is het precies of we niets anders gedaan hebben dan gegeten en gedronken. 🙂 Maar natuurlijk wat doe je als je met de vrienden op weekend gaat naar de stad: APERO O’clock 🙂

*Nog enkele van mijn favorietjes om te ontbijten: Tinsel, Barchel, Butchers coffee, Charlie’s, St. Vincents, Divers, … & nog wat hotspots om lekker te gaan eten en waar wij dan ook veel naar toe gaan: Felix Pakhuis, Lazy Jack, Veranda, Bùn (Vietnamees), La Taqueria (Mexicaans), Fiskebar (visbar), Divin by Sepi, …

En nog zooooveeel meer! Maar ga gerust zelf slenteren in het hippe ‘Antwerp’ & ontdek zelf al het lekkers. Voor ons was het alvast een weekend om niet meer te vergeten! #memoriesmade 🙂

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply