Hotspots

Hotspots: Het mooie Puglia

Begin juli nog een weekje kunnen genieten van een reisje naar het buitenland. We kozen (na vele struggles met vliegtuigtickets, corona, …) voor Italië, Puglia.

Ostuni

Prachtige witte huizen, kleine straatjes om door te slenteren, fantastisch mooie deuren 😉 ..

Onze food Hotspot daar: Borgo Antico Bistrot ! Aperitivo Pugliese! Heerlijke aperitief plankjes vol lekkers. Mijn vriendin bestelde het hele aperitief menu. We kregen zo wel 5 planken. Echt een overload aan eten wat we dus niet zien aankomen hadden 😉 maar de prijs viel echt super goed mee. Zalig was het.. wat kletsen, sippen aan een ‘aperol spritz’, genieten van een wijntje, het lekker eten en het gezelschap. We hebben hier zeker 2 uren gezeten 😉

Ruffano:

Een heerlijk eet adresje in dit stadje is Farmacia Dei Sani. Fijne Italiaanse keuken en heerlijke Negroni’s!! Leuk buitenterrasje in een oude stad.

Na ons verblijf bij onze vriendjes in Ruffano gingen we 20 km verder naar Vignacastrisi. We kozen voor een typische ‘Masseria’.

Masseria La Gresca in Vignacastrisi

Masseria La Gresca, in de buurt van Castro, een klein dorpje aan de fascinerende Adriatische kust van Apulië. Stenen muren, oude olijfbomen, het landelijk karakter, het groene gazon, prachtige natuur, planten, gastvrijheid, het lekker eten, lekkere wijnen, … de ideale verblijfplaats om tot rust te komen in de typische Zuid – Italiaanse sfeer.

De eerste avond in onze Masseria gingen we uit eten op aanraden van hen in een lokaal restaurantje in Vignacastrisi. Casa dell’Angelo. Super gezellig terrasje vol sfeer, lekker eten en gevarieerd. En heerlijke drankjes. We hebben er uren gezeten.

Een echte aanrader vond ik Masseria Le Stanzie! Een lokale boerderij waar je kan overnachten, lunchen en dineren. Dankzij onze vrienden zijn we er binnen geraakt (want je moet ruim op voorhand reserveren). Je komt binnen in een prachtige binnentuin, tafels vol groenten en fruit, kaarslicht, oude stoelen en tafels, … Gewoon weg fantastisch mooi 🙂 Het eten was super lekker, je neemt het menu die zij voorstellen en alles is lokaal en vers gemaakt. Met allerlei producten van hun boerderij die ze zelf kweken! Van begin tot einde een mega concept, een beleving!

Lecce

Een prachtige barokstad in het Zuidelijk deel van Puglia.

Hier gingen we ’s middags aperitieven in een wijn bistro: La Strada Del Vino. En wat bestelde we.. Een fris rosé wijntje en natuurlijk een plankje (vol lekkere kazen, vleesjes, bruchetta’s, …) Dit was genieten! Natuurlijk hadden we nog zin in een dessertje. Wat is er niet beter dan een vers Italiaanse ‘Gelato’. Hiervoor stopte we bij Baldo Gelato. Super lekker ijs en ze hadden zelfs héél veel lactose vrije keuze (en nee, niet enkel sorbets 🙂 ). Ik ging dus voor het amandelijs! Gemaakt van verse amandelen! Yuuuummmie!

Otranto

De stad heeft als bijnaam ‘de poort naar het Oosten’. Dit is vooral door de ligging en vanwege de bijzondere Oosterse invloeden die terug te vinden zijn in het oude centrum. Wij hebben hier een aantal uurtjes doorgewandeld en een aperitiefje gedronken. In deze stad mag je het kasteel en de kathedraal niet missen. Otranto is vooral een plek om te slenteren door de straatjes van het oude centrum. Dit stadje ligt aan de zee, dus een insta vakantiegevoel en een prachtige zonsondergang!

’s Avonds zijn we iets verder op gaan eten in het dorpje Muro Leccesse, Trattoria Nonna Rosa. Pure vis gerechten en over heerlijke pasta! Met een glaasje rosé & als afsluiter een limoncello 🙂 ! Yummmm!! Prijs-kwaliteit top!

– Poggiardo

Poggiardo is een klein dorpje dat niet ver van onze Masseria lag. Klein maar zeer gezellig. We zijn daar onze laatste avond gaan aperitieven en een typische Italiaanse pizza gaan eten in Lievito Madre. Een groot terras waar er enkel maar lokale mensen (vooral grote families samen 🙂 ). Fantastische pizza’s en een vriendelijke bediening. Ik nam de pizza met een overload aan artisjokken. Mmmm!! En Jochen deze met parmaham 🙂 Een perfecte afsluiter.

– Mijn favoriete drankjes in het warme Zuiden…

*Caffé Leccese, dit koffie drankje is vernoemd naar de stad Lecce. Maar ik dronk het voor het eerst in het stadje Nardo. Het koffiedrankje met amandelmelk en ijs is daar namelijk razend populair. De Italanen omschrijven het als ‘caffè in ghiaccio con latte di mandorle’, espresso in ijs(blokjes) met amandelsiroop. Je koffie krijgt een lichte smaak van amandelen. Als coffee lover was ik direct verkocht! Een echt koel zomerdrankje!

* Aperol Spritz, een zomers drankje met Aperol, prosecco en sinaasappel. Dit dronk ik iedere avond! Verslavend lekker 😉

* & vergeet natuurlijk niet de heerlijke lokale wijntjes die je moet proeven in Italië. Wij wisselde altijd af met een frisse lokale rosé of witte wijn.

 

Tip!

Rij zeker eens met de auto langs de kust streek. Wij vertrokken van Castro Marina en reden zo van baaitje tot baaitje & eindigden in Santa Maria di Leuca. Super mooi baantje en prachtig zicht op de zee!

Italië heeft mijn hart veroverd. Los van de armoede in het zuiden, is dit een prachtige streek met zoveel warmte en passie voor hun land. Wij gaan zeker nog terug want er is nog zoveel dat we moeten bezoeken, eten en drinken 😉

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply